20 Aralık 2020 17:12

Cimnastikte Göksu Üçtaş Şanlı gümüş, Derin Tanrıyaşükür bronz madalya kazandı

Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda büyüklerde Göksu Üçtaş Şanlı, yer aletinde gümüş madalya kazandı. Gençlerde de Derin Tanrıyaşükür, asimetrik paralel aletinde bronz madalya aldı.

Fotoğraf: Serkan Avci/AA

Paylaş

Mersin'deki Olimpik Cimnastik Salonu'nda düzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, büyüklerde milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, yer aletinde gümüş madalya kazandı. Gençler kategorisinde ise Derin Tanrıyaşükür, asimetrik paralel aletinde bronz madalya aldı.

Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyon, büyükler kategorisindeki bireysel alet finalleriyle son buldu.

Artistik Cimnastik Milli Takımı'ndan Göksu Üçtaş Şanlı, final heyecanı yaşadığı yer aletinde, 13100 puan toplayarak ilk sıraya yerleşti ve altın madalyayı kazandığı duyuruldu. İkinci sıradaki Rumen sporcu Larisa Andreea Iordache'nin, jürinin verdiği 13050 puana itiraz etmesi üzerine yeniden değerlendirme yapıldı. Iordache, yeni değerlendirmede 13450 puan alarak, birinci sıraya yükseldi ve altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı da Avrupa 2'ncisi olarak gümüş madalya kazandı.

Milli sporculardan Dilara Yurtdaş, atlama masası aletinde 6. olurken, Bilge Tarhan da denge aletinde 6. sırayı aldı.

GENÇLERDE DERİN TANRIYAŞÜKÜR, BORNZ MADALYA ALDI

Gençler kategorisindeki bireysel alet finalleri de tamamlandı. Derin Tanrıyaşükür, asimetrik paralel aletinde 12050 puanla 3. olarak, bronz madalya kazandı.

Beyza Özen, atlama masası ve asimetrik paralel aletlerinde Avrupa dördüncüsü olurken, Sevgi Kayışoğlu da denge aletinde Avrupa beşincisi oldu.

Gençler kategorisi bireysel alet finallerinde Rumen sporcu Ana Barbosu, 4 alette de altın madalya kazandı.

Dereceye giren sporculara madalyaları, salonda düzenlenen törenle verildi. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

"GOSB Başkanı'nın 'İşçiler koronayı suistimal etti' açıklaması tam sınıfına uygun"

SONRAKİ HABER

Meslek hastalığı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa