22 Aralık 2020 10:48
Son Güncellenme Tarihi: 22 Aralık 2020 16:22

Polis, tekerlekli sandalyedeki HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nu yere düşürdü

İstanbul'da milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven’in tutuklanmasını protesto eden çok sayıda kişi gözaltına alındı, HDP'li milletvekilleri darbedildi.

Ekran görüntüsü: MA

Paylaş

Milletvekilliği düşürülen DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto eden HDP'lilere karşı polis zor kullandı. Bu sırada çok sayıda kişi gözaltına alınırken HDP milletvekilleri de darbedildi. Darp sırasında tekerlekli sandalyedeki HDP Milletvekili Musa Piroğlu sandalyesinden yere düşürüldü. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in tutuklanması, Fatih’te bulunan Aksaray Metro Meydanı’nda basın açıklaması ile protesto edilmek istendi. MA'nın haberine göre açıklamadan saatler önce alan polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Musa Piroğlu’nun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi meydana geldi. 

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, HDPLİ VEKİLLER DARBEDİLDİ

Açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polis, açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. HDP’liler ise demokratik haklarını kullandıklarını belirterek açıklama yapacaklarını ifade etti.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis HDP'lilere müdahale etti. HDP’li vekiller de polisler tarafından darbedilirken aralarında HDP İstanbul İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Darp sırasında tekerlekli sandalyedeki HDP Milletvekili Musa Piroğlu sandalyesinden yere düşürüldü. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Harcanan para artarken poşet sayısı azalıyor

SONRAKİ HABER

Bodrum yat limanı projesi ÇED toplantısı tepkiler üzerine ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa