22 Aralık 2020 14:34
Son Güncellenme Tarihi: 22 Aralık 2020 19:57

EMEP Bodrum: Doğa ve çevre talanına karşı birlikte mücadele etmeliyiz

Bodrum’da yaşanan doğa ve çevre talanına ilişkin basın açıklaması yapan Emek Partisi Bodrum İlçe Örgütü, “Talana dur demek için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Bodrum İlçe Örgütü, Bodrum’da yaşanan doğa ve çevre talanına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan EMEP Bodrum İlçe Başkanı Uğurcan Çakar, “İktidar tarafından açıklanan paketlerden işçilere, işsizlere, gençlere, kadınlara, esnafa ‘acı reçete’ yazılırken, sermayeye bol kepçe teşvikler dağıtılıyor. Bu da yetmiyor! Pandemi koşullarında halk can derdindeyken kamuya ait araziler, kıyılar, denizler yağmaya, talana açılmaya devam ediyor" dedi.

Bodrum'un bu talandan en çok nasibini alan yerlerden biri olduğunu belirten Çakar, "Gündoğan ve Yalıkavak Tilkicik koyundaki iki şirket pandemiyi fırsat bilerek ÇED raporu gereği ‘Halkı Bilgilendirme Toplantısı’ düzenliyor. Her türlü hak arama yollarının yasaklandığı bir ortamda sermaye her şeyi yapabiliyor” dedi.

“BODRUM BELEDİYESİ KÜLLİYE İNŞAATINI ACİLEN DURDURMALIDIR”

Çakar, Bodrum halkının büyük çoğunluğunun karşı çıktığı ve tepkisini gösterdiği külliye olarak adlandırılan “İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi” yapımının başladığını hatırlattı.

Gösterilen tepkiler üzerine külliyenin yapılmayacağı, külliyenin bir parçası olan caminin yapılacağının açıklandığını söyleyen Çakar, “Bodrum halkı biliyor ki o cami yapıldığında devamında külliye de yapılacaktır. Tepkilerin önüne geçmek için cami kılıf olarak kullanılmaktadır. Sadece cami yapılacak açıklamasını yapanlardan biriside Bodrum Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Aras’tır. Sayın Aras’ın seçim sürecinde yaptığı bir açıklaması vardı; ‘Bodrum’da halkın istemediği hiçbir projeyi yapmayacağız, yaptırmayacağız’ demişti. Bu sözü kendisine buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Hem yasal olmayan hem de Bodrum halkının büyük çoğunluğunun istemediği külliye inşaatını Bodrum Belediyesi acilen durdurmalıdır” diye konuştu.

“BODRUM HALKININ ÖNCELİĞİ TAMAMLANMAYAN HASTANEDİR”

Bodrum halkının önceliğinin yıllardır tamamlanamayan hastane olduğunu dile getiren Çakar, “Yetersiz kalan mevcut hastane nedeniyle vatandaş özel hastanelere zorunlu kılınmakta, özel hastane ücretleri cep yakmaktadır. Hastane tamamlanarak derhal Bodrum halkının hizmetine açılmalıdır” dedi.

İlçede bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınma sorununa da değinen Çakar şunları söyledi:

“Hazine arazileri kamunun ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmalı ve kullanılmalıdır. Bu arazi öğrencilerin acil ihtiyacı olan barınma sorununu çözmek için neden yurt yapımında kullanılmıyor? Neden Bodrum’un eğitim-öğretim ihtiyaçları için kullanılmıyor? Bu talepler daha da arttırılabilir. Bekleyecek zaman kalmamıştır. Bu talana dur demek için Bodrum halkına, STK’lara, derneklere, siyasi partilere çağrımız, birlikte mücadeledir.” (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP ve CHP’den şerh: Amaç toplumu hareketsiz bırakmak yolsuzlukları örtmek

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 251 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa