22 Aralık 2020 16:03

Olay TV'nin yeni isim ve yeni patron ile yayın hayatına devam edeceği iddia edildi

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan ve HDP grup toplantısını yayımladığı için baskı gördüğü öne sürülen Olay TV'nin yeni isim ve yeni patron ile yoluna devam edeceği iddia edildi.

Olay TV logosu

Paylaş

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan ve HDP'nin Meclis grup toplantısını yayımladığı için baskı gördüğü öne sürülen Olay TV'nin yeni isim ve yeni patron ile yoluna devam edeceği iddia edildi.

Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Süleyman Sarılar'ın oturduğu, kadrosunda Nevşin Mengü, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Gökhan Kayış, Ünal Kaya, Kenan Şener ve Alican Uludağ gibi isimler yer aldığı Olay TV'nin kapanacağı iddia edildi. İddiaya göre eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu kanal, başka bir isim ve başka bir patronla yoluna devam edecek.

MedyaRadar'ın haberine göre kararın altında Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar ile kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal arasındaki anlaşmazlık yatıyor. Anlaşmazlığın sebebi ise HDP'nin Meclis grup toplantısının haber kanalları içerisinde sadece Olay TV tarafından baştan sona yayımlanması. Cavit Çağlar'ın buna itirazı üzerine yaşanan anlaşmazlık çözüme kavuşturulamadığı için Olay TV'nin 25 Aralık 2020 tarihi itibarıyla kapanması kararı alındı.

İddiaya göre kanal, Cavit Çağlar'ın çekilmesi sonrası başka bir isimle ve yeni bir logoyla yoluna devam edecek.

Ahmet Şık, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi. Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal 7 çalışanları, Saray görevlilerince  televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Kalkan reddetti. Anlaşmazlık üzerine Çağlar, OlayTV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık OlayTV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Aslen Bursa merkezli yerel bir televizyon kanalı olan Olay TV, 1 Kasım 2019’da yayın hayatına son vermiş, daha sonra İstanbul merkezli olarak tekrar açılacağı duyurulmuştu. Kanal, 30 Kasım 2020'de Gökhan Kayış'la Günaydın isimli sabah haberleri programıyla yayın hayatına başlamıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gümüşhane'de taş ocağında iş cinayeti: Patlama nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

ABD'den Suriye Merkez Bankası ile Suriyeli kişi ve kuruluşlara yaptırım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa