23 Aralık 2020 12:01

Kocaeli'de pandemi koşullarında iki gün su kesintisi yaşanacak

Kocaeli'de TCDD'nin tren hattı çalışmaları nedeniyle il genelinde 48 saatlik su kesintisi yaşanacak. Pandemi şartlarında yaşanacak bu kesinti yurttaşları endişeye düşürdü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

TCDD'nin tren hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Kocaeli genelinde 48 saatlik su kesintisi yaşanacak. Pandemi şartlarında yaşanacak su kesinti vatandaşı endişeye düşürdü.

TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait yapımı devam eden Gebze-Köseköy Demiryolu 3. ve 4. hat ilave yol yapım çalışmaları kapsamında İSU tarafından Kocaeli'de Kandıra hariç tüm ilçelerde su kesintisi gerçekleştirileceği açıklandı. 28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00 itibariyle başlanması planlanan çalışmanın 30 Aralık Çarşamba günü saat 23.00'de tamamlanması öngörülüyor.

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, bugün yaptığı basın toplantısında "Maksimum 48 saat. Biz 48 saat dolmadan suyu vermeyi hedefliyoruz. Bu kesintiden şehrin yüzde 80'i etkilenecek. Ben halkımızdan özür dilerim. Böyle can sıkıcı bir konu ile karşınıza çıkmak istemezdim ama hızlı trenin devreye girmesi için bunu yapmak zorundayız" dedi.

Ayrıca vatandaşın cep telefonuna İSU tarafından gönderilen mesajlarla su kesintisi hakkında bilgilendirme yapıldı.

"SU KESİNTİLERİ HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN HİJYEN SORUNU DOĞURACAK"

Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehtap Yılmaz Maçkalı, 48 saatlik su kesintisinin hijyen sorunu doğuracağını söyledi. Önlemlerin vatandaşa bırakılmaması gerektiğini belirten Maçkalı, "Kesintilerin erken duyurulması önemli ama ötelenemez bir gerekçesi olmalı. Çünkü su kesintileri halk sağlığı açısından hijyen sorunu doğuracaktır. Ellerimizi en az 20 saniye yıkamamız gerekirken bu koşullarda önlemleri vatandaşa bırakmamak gerekiyor" dedi. Su tedarikinin yapılması gerektiğini belirten Maçkalı, "Planlanması iyi yapılmalı. Su tedariki için belki de mahallelere tankerlerle su sağlanmalı, vatandaşa bunun duyurusu yapılmalı" diye konuştu.

EMEP KOCAELİ İL BAŞKANI ARZU ERKAN: HALKIN SAĞLIĞI RANTA TESLİM EDİLEMEZ

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Halka sadece bir mesaj ile bilgilendirme yapan İSU gerekli önlemleri neden almıyor?" diyerek halkın sağlığının ranta teslim edilemeyeceğini vurguladı.

Arzu Erkan, halkın 2 gün boyunca su ihtiyacını nasıl karşılayacağını sorarak şunları söyledi: Pandemi döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm reklam panolarına 'Temizlik-Maske-Mesafe' afişleri koyarken bu 2 gün boyunca Kocaeli halkı temizliğini nasıl sağlayacak? Salgın döneminde tren hattı insan sağlığından daha acil bir mesele midir? Vakalarda olağanüstü bir düşüş yokken, temizliğin bu kadar önemli olduğu bir dönemde su kesintisi halk sağlığını etkileyecektir. Salgın döneminde halkın sağlığı yine ranta ve talana teslim edilmiştir. Bu süreç binlerce insanın virüs kapmasına neden olabilir. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükalın bu sorumluluğu alabilecek mi? Büyükşehir Belediyesi iki günlük kesintide vatandaşın su ihtiyacını nasıl karşılayacağına dair herhangi bir önlem almadığı, gerekli alt yapıyı sağlamadığı için, bu kararın ciddi halk sağlığı sorunlarına yol açabileceği de düşünüldüğünde derhal geri çekilmesi gerekmektedir.

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Gergerlioğlu'na çıplak arama mücadelesinde destek telefonu

SONRAKİ HABER

Bebeklerin plasentasında ilk kez mikroplastik tespit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa