23 Aralık 2020 15:49

Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi için başvuru yapıldı

AİHM Büyük Dairesi’nin HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği beraat kararının ardından tahliye başvurusunda bulunuldu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararın ardından Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman tahliye başvurusunda bulunduklarını duyurdu.

AİHM Büyük Dairesi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği “tahliye kararı” ardından avukatları Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruda bulundu. Başvuruda “Kobanê soruşturması”nda takipsizlik kararı verilmesini ve Demirtaş’ın tahliye edilmesi talep edildi.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman yaptıkları başvuruyu “AİHM Büyük Daire kararının kesin ve bağlayıcı olduğu vurgusu ile Sn. Demirtaş’ın tahliye edilmesi ve soruşturma dosyasında takipsizlik kararı verilmesi talebinde bulunulmuştur” sözleriyle duyurdu.

Selahattin Demirtaş ve HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Kobanê soruşturması” kapsamında 20 Eylül 2019 tarihinde ikinci bir tutuklama kararı verilmişti. Savcılık iki eş genel başkanın soruşturmasında verdiği tutuklama kararı ardından bir yıl sonra 25 Eylül’de HDP’li bir çok siyasetçi hakkında da gözaltı kararı verildi. Kobanê soruşturması kapsamında Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra yerine kayyım atanan Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, eski vekiller Emine Ayna, Ayla Akat Ata, İbrahim Binici’nin de olduğu toplam 27 siyasetçi tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Kitle İmha Silahları kanun teklifi 12 Eylül dernekler kanununun da gerisinde"

SONRAKİ HABER

Mutasyona uğrayan koronavirüs İsrail'de de görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa