24 Aralık 2020 05:56
/
Güncelleme: 12:30

Erdoğan 'AİHM iç hukuk tükenmeden karar verdi" dedi, Soylu Demirtaş için hüküm verdi

AİHM’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği ‘derhal tahliye edilmeli’ kararına dair konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Demirtaş teröristtir. AİHM'nin aldığı karar boşlukta bir karardır" dedi.

Erdoğan 'AİHM iç hukuk tükenmeden karar verdi" dedi, Soylu Demirtaş için hüküm verdi

Fotoğraf: DHA

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "AİHM bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. AİHM'in Dermitaş kararı iç hukuk yolları tükenmeden alınmış bir karardır" diyerek henüz Demirtaş hakkındaki hükmün verilmediğini söylemişti. Ancak  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Demirtaş teröristtir. AİHM'nin, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur" diyerek mahkeme kararından önce hüküm verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri ile video konferans yöntemiyle yıllık değerlendirme toplantısı yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin tutuklu Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği ‘derhal tahliye edilmeli’ kararına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Demirtaş teröristtir. AİHM'in, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur. Türkiye’nin hukuk sisteminin, idari yapısının yıllardır şahit oldu bu hâli Türkiye düşmanlığı üzerinden sergileyen Avrupa temizleyemez, temizleyemeyecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et