24 Aralık 2020 06:18

Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl binasının mühürlenmesine tepki gösterdi

CHP'nin Sarıyer'deki İl binası "ruhsatsız tadilat ve tamirat" gerekçesiyle mühürlendi. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "basit bir tamirat" diyerek mühürlemeye tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'nin Sarıyer'deki il binası, "ruhsatsız tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı" iddiasıyla İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dün mühürlendi. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, basit bir tadilat işlemi için "kaçak inşaat" hastagi ile kampanya başlatılmasını eleştirdi.

CHP’nin Sarıyer’de bulunan İstanbul İl Binası, dün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Konuya ilişkin müdürlükten yapılan açıklamada, “"İstanbul’un Sarıyer İlçesi Ayazağa Mahallesi’nde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki yapının bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince şikayette bulunulmuştur.  İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince şikayete konu binada 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddesi gereğince denetim yapılmıştır. Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle bina mühürlenmiştir. Şikayete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri düzenlenmesi halinde İmar Kanunu kapsamında mühürleme tutanağına ilişkin gerekli işlemler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir" ifadeleri kullanıldı.

KAFTANCIOĞLU: BASİT TADİLATA "KAÇAK İNŞAAT" ETİKETİ AÇTIRMAK KAÇ PUAN?

Sosyal medya hesabında mühürleme işlemine tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Kamu arazisi üzerine izinsiz kaçak inşaat yapanların, partimizin imarlı, iskanlı mülkünün ruhsatlandırılmış basit tadilatına #kaçakinşaat hastagı açtırmak için talimat vermeleri kaç puan?​” dedi. Kaftancıoğlu ayrıca, “Pergolamız olmasa da çok yakında yeni il binamızda çaya bekleriz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan 'AİHM iç hukuk tükenmeden karar verdi" dedi, Soylu Demirtaş için hüküm verdi

SONRAKİ HABER

Donald Trump damadının babası dahil 26 kişiye özel af çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa