24 Aralık 2020 08:45
Son Güncellenme Tarihi: 24 Aralık 2020 13:03

Soylu "Çıplak arama" ile mücadele eden HDP'li Gergerlioğlu'na "FETÖ'cü terörist" dedi

İçişleri Bakanı Soylu, "Çıplak arama"yı gündeme taşıyan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "FETÖ'cü terörist" dedi. Gergerlioğlu ise "Yarın Soylu mağdur olsa onun da hakkını ararım" diye yanıt verdi.

Süleyman Soylu fotoğrafı (solda): DHA, Ömer Faruk Gergerlioğlu fotoğrafı: AA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pek çok hak ihlali ile beraber "Çıplak arama"yı gündeme taşıyan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "FETÖ'cü terörist" dedi. Süleyman Soylu'nun kendisine iftira attığını belirten Gergerlioğlu ise "Yarın Soylu mağdur olsa onun da hakkını ararım" diye konuştu.

Süleyman Soylu Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri ile video konferans yöntemiyle yıllık değerlendirme toplantısı yaptı.

"Çıplak arama" iddiaları ile ilgili de konuşan Soylu, "Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir" ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU'NA "FETÖ'CÜ TERÖRİST" DEDİ

Çıplak arama iddialarını gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da konuşan Soylu, "Gergerlioğlu bir FETÖ'cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ'nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. Zihni bulanmış, aklı gitmiş. FETÖ teröristi olan... Açık söylüyorum. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin" dedi.

Süleyman Soylu şöyle devam etti:

“Bir kere sorabilme kabiliyetine sahip değil misiniz yahu? Kimin peşine takılıyorsunuz? Bir terör örgütünün siyasi kanadından, FETÖ'cü terör örgütünden olduğu belli olan bir vekilin peşine takılıyorsunuz. 'Cezaevinde çıplak arama yapılsın mı yapılmasın mı?' yönetmelik var... Jandarma olarak kolluk olarak aramalarda görevimiz var ama esas meseleler doktor nezaretinde yapılır. Arkadaşlar, telefonlardan uyuşturucuya, suç aletlerinden sim kartlara kadar her türlü cezaevine girerken, binlerce maddenin, suç unsurunun yakalandığı meseleler ortada. Tabancalar... Tamam. Karakollarda polis amirliklerinde kesinlikle bu söz konusu değildir. Ama cezaevlerinin kendisine ait bir güvenlik anlayışı söz konusudur. Pensilvanya'nın düğmeye basmasını bekliyorlar. Gazi meclisimizi bu meselelerin odağı haline getirmek ahlâksızlıktır. Bu kişilere sadece şunu söylemek istiyorum; Bu devlet-millet bunu hak etmiyor.”

Soylu ayrıca toplantıda AİHM'in Selahattin Demirtaş kararını değerlendirdi. Süleyman Soylu, "Demirtaş teröristtir. AİHM'nin, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır" diye konuştu.

GERGERLİOĞLU'NDAN YANIT: YARIN SOYLU MAĞDUR OLSA ONUN DA HAKKINI SORARIM

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise Soylu'nun kendisine yönelik sözlerine çektiği video ile yanıt verdi. Süleyman Soylu'nun sözlerinin iftira olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Kral çıplak dediğim için, hak ihlallerini, çıplak aramayı anlattığım için bu iftiraları atıyorlar" diye konuştu. Yıllardır insan hakları savunuculuğu yaptığını her zaman ve koşulda mağdurun yanında olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Yarın Soylu mağdur olsa onun da hakkını sorarım" diye konuştu.

HDP'DEN TEPKİ AÇIKLAMASI

HDP tarafından yapılan açıklamada Soylu’nun ifadelerine tepki gösterildi.

HDP'nin açıklamasında “Bir içişleri bakanı olarak değil, hukuk dışı bir şekilde devletin silahlı gücünü topluma karşı kullanan biri olarak bizimle ilgili söylediğiniz her söz halka karşı işlediğiniz suçların itirafıdır ve günü geldiğinde öyle değerlendirilecektir” denildi.

“Demirtaş, demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütürken eğilmediği için iktidar tarafından rehin alınmıştır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “O, altı milyon insanın yasal temsilcisi olan partimizin değerli bir siyasetçisi, halkın onurlu bir evladıdır. Demirtaş ve rehin yoldaşlarımız bu ülkeye barış, özgürlük ve eşitlik gelmesi için mücadele eden bu uğurda ağır bedeller ödeyen siyasetçilerdir. Arkadaşlarımıza “terörist” suçlaması yöneltmek büyük bir hadsizlik ve utanmazlıktır. En son AHİM kararında da ortaya çıktığı gibi Demirtaş ve rehin yoldaşlarımızı hukuksuz bir şekilde içeride tutmak ağır bir suçtur.”

“GERGERLİOĞLU, SOYLU DAHİ MAĞDUR OLSA HAKKINI SAVUNACAK KADAR İLKELİDİR”

Bütün ezilen ve mağdur edilen kesimlerin sesi olmaya çalışan ve “kral çıplak” dediği için bugün hedefe konulan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Soylu dahi mağdur olsa hakkını savunacak kadar ilkeli ve onurlu bir insan hakları savunucusu olduğunun altı çizilen açıklamada; “İktidarın yüzlerce suçundan sadece biri olan “çıplak aramaya” karşı başlattığı onurlu mücadelesi karşısında acze düşen iktidar her zamanki saldırgan dilini Soylu üzerinden kurmaktadır.  Tarihleri boyunca her türlü siyasal güçle ilkesiz ittifak kuranların, yıllarca tarikat ve cemaatlerin sularında kulaç atanların Gergerlioğlu’na FETÖ’cü demesi en hafif tanımıyla hadsizliktir; yalancılıktır! Gerçek dışı nitelemelerle bugün Gergerlioğlu’nu itibarsızlaştırmaya çalışanlara ve Meclis’te defalarca ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ araştırılsın önergelerine ret cevabı verenlere önerimiz şudur: Dönüp sadece aynaya bakın. Kimlerin hangi zamanlarda kimlerle nasıl işler yaptığını tarih ve toplum sizden çok daha iyi biliyor. Verdikleri yalan yanlış beyanlarla halkı aldatanlar, yargıya talimat verenler, ellerindeki iktidarı bir şiddet aracına dönüştürenler şunu iyi bilmelidir: Bizler bu ülkenin aydınlık yüzüyüz, halkın ve hakikatin savunucusuyuz. Soylu ve temsil ettiği zihniyet ise karanlık yüzüdür. Onlar daha dün hakaret ettikleriyle iktidar rantı uğruna bugün kol kola yürüyen bir ilkesizliğin, zulmün ve iftiranın sesidir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Günay: AİHM'nin kararı siyasilerin "rehine" olduğunun kanıtı

SONRAKİ HABER

Dink davası: Mahkeme başkanı 3 sanığın yurt dışına kaçma girişimi olduğunu açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa