24 Aralık 2020 09:41

Mustafa Yeneroğlu'ndan Soylu'ya "çıplak arama" yanıtı: Kendi mevzuatından bihaber

HDP'li Gergerlioğlu'nu hedef alan Soylu'ya mevzuatı hatırlatan Mustafa Yeneroğlu, "Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi birde hakaret ve tehdit savuruyor" dedi.

Görsel: Mustafa Yeneroğlu'nun Twitter paylaşımının ekran alıntısı

Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, "çıplak arama"yı gündeme getiren HDP Milletvekili Gergerlioğlu'nu hedef alan Süleyman Soylu'ya mevzuatı hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “çıplak arama”yı gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu hedef almasına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’ndan da tepki geldi. Yeneroğlu, Bakan Soylu’ya yürürlükteki mevzuatla yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından Soylu’nun açıklamasını ve mevzuatı paylaşan Yeneroğlu, tepkisini “Ülkemin geldiği şu seviyesizliğe bakın. Kendi mevzuatından bihaber bir İçişleri Bakanı milletle dalga geçer gibi birde hakaret ve tehdit savuruyor. Çıplak arama zaten mevzuatta var. Ayrıca sadece bu yıl çıplak aramaya direndiği için darp edilen tescilli en az 167 kişi var” sözleriyle gösterdi.

Soylu, Gergerlioğlu'nu “Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. 'Çıplak arama' iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir” sözleriyle hedef almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya, Türkiye'nin gazeteci Can Dündar'ın iade edilmesi talebini reddetti

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Türkiye uluslararası hukuka uymalı, Demirtaş serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa