24 Aralık 2020 12:34

Emek Partisi, 111 gündür direnişte olan K.T. Deri işçilerini ziyaret etti

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, partililerle birlikte direnişlerinin 111. gününde olan K.T. Deri işçilerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, partililerle birlikte direnişlerinin 111. gününde olan K.T. Deri işçilerini ziyaret etti. K.T. Deri’de işçilerinDİSK/Tekstil'e üye olmasıyla yetki başvurusu yapılmış, 2 işçi işten atılmış ve işçiler fabrika önünde direnişe geçmişti.

İstanbul'da bulunan LOGO Grup bünyesindeki K.T. Deri’de işçiler DİSK/Tekstil'e üye olmuştu. DİSK/Tekstil’in yetki başvurusu yapmasından sonra 2 işçi işten atılmış ve işçiler bunun üzerine direnişe başlamıştı. Fabrika önünde direnişini sürdüren işçilere destek ziyaretinde bulunan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, öğle arasındaki işçilerle tek tek sohbet etti.

"KİMSE İŞÇİLERİN SENDİKA SEÇME HÜRRİYETİNİ ELİNDEN ALAMAZ"

111 gündür tüm zorluklara rağmen direnişin devam ettiğini söyleyen Ercüment Akdeniz, "İnanıyoruz ki siz sonuç alacaksınız. Sinan ve Menderes de diğer işçiler gibi tezgahlarının başına geçecek. Bugün nasıl direniyorlarsa yarın da alınlarının terini akıtıp çocuklarına ekmek götürecekler" dedi.

İktidarın söylemlerinin aksine işçilerin sendikal örgütlenmelerde engellerle karşılaştığını vurgulayan Ercüment Akdeniz, "İşçi sendikalı olunca kapı önüne koyuluyor. Biz Emek Partisi olarak diyoruz ki işçilerin sendika seçme, sendika değiştirme özgürlüğü vardır. Kimse işçilerin bu hürriyetini elinden alamaz" diye konuştu.

"BU ZULÜM DEĞİL MİDİR?"

Ülkenin asgari ücretlilerle ayakta durduğunu söyleyen Akdeniz, "İktidarın söylemiyle söyleyelim, insanlar kuru ekmeğe muhtaçken, pandemide işçileri kapı önüne koymak nedir? Bu zulüm değil midir? Bu insanların bir an önce işlerinin başına dönmesi gerekiyor" dedi.

Pandemide işten atmanın yasak olduğunu fakat ücretsiz izinin serbest olduğunu söyleyen Akdeniz, "Ücretsiz izin de işten atma demek. İnsanlar ücretsiz izinle tehdit ediliyor işçi arkadaşlarına sahip çıktılar diye" ifadelerini kullandı.

"VERGİ YÜKÜNÜ KALDIRIN"

Tamamlanan bütçe görüşmelerine değinen Akdeniz, "Bütçe onaylandı, bu tamamen sermayeyi kollama, işvereni kollama bütçesidir" dedi.

Asgari ücretlinin sırtındaki vergi yüküyle ilgili konuşan Akdeniz, "Vergi yükünü kaldırın, otomatik 3 bin liraya çıkıyor zaten asgari ücret. Asgari ücretli artık 'Enflasyon karşısında benim ücretim erimesin' diyor. Bir yandan da sermayeden Türkiye bütçesinin yüzde 25'i kadar vergi borcu siliyorlar. Garibana, asgari ücretliye gelince 10 kalemde sırtına vergi borcu bindiriyorsun" dedi.

DİSK/Tekstil Şube Başkanı Asalettin Arslanoğlu ise "Bugün direnişin 111. günündeyiz. Mücadelemizi büyütüyoruz. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar taşıyacağız. Bu anlamda ilk günden beri bizim yanımızda olan, destek olan Emek Partisinden arkadaşlara da çok teşekkür ediyoruz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de Vali geldiğinden beri yasak var: Muhalefeti susturmaya yönelik uygulamalar

SONRAKİ HABER

Leyla Güven için İngiltere Dışişleri Bakanı'na mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa