25 Aralık 2020 10:09

Öğretmen ve veliler kaygılı: Eşitsizlik ortamında devamlılık nota dönüştürülemez

İlkokul ve ortaokullarda karne notu uzaktan eğitime katılıma göre belirlenecek. Öğretmen ve veliler uzaktan eğitime erişimde yaşanan eşitsizliğe dikkat çekerek kaygılarını ifade ediyor.

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

Dilek OMAKLILAR

Öğrenci, veli ve eğitim alanında örgütlü sendikaların 4-11 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan yüz yüze sınava dönük tepkileri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı geri adım attı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldıklarını söyledi ve yeni karar doğrultusunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacaklarını; lise öğrencilerinin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleyeceklerini dile getirdi.

"EĞİTİM YETERLİ DEĞİL"

Tepkiler üzerine gelen açıklama bir geri adım olarak yorumlansa da kaygıları tamamen ortadan kaldırmış değil. ÖVDER İzmir Şube Başkanı Behram Kaya yenilenen karara ilişkin “Öğrenciler açısından belki de daha verimli oldu. Sınava hazırlanma konusunda en azından verimli olacak. Elbette yeterli değil ama zaten eğitimin kendisi yeterli değil” diyerek uzaktan eğitimin niteliğini eleştirdi.

Yüz yüze eğitim verilmedikçe yüz yüze sınav yapılamayacağını ifade eden Kaya, “Başından beri söylüyoruz seyrekleştirilmiş sınıflar, yeni derslikler gibi alt yapı yoksa ne yüz yüze sınav ne de eğitim verimli olur” dedi.

"ENDİŞELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam ise bakanlığın yeni kararının ortak aklın ifadesi olduğunu dile getirdi. “Zaten olması gereken buydu” diyen Beyazadam, endişelerinin ise devam ettiğini dile getirdi. Bunlardan birinin özellikle orta okullarda öğrencilerin EBA’daki derse devamlılığının nota dönüştürülmesi olduğunu söyleyen Beyazadam, “Biz bunu tümden reddediyoruz. Öğrencilerin uzaktan eğitime erişimiyle ilgili eşitsizlikler yaşandığı bir ortamda devamlılığın nota dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Uzaktan eğitim süreci boyunca hükümetin kendi üzerindeki yükümlülüğü öğrenciye yüklediğini vurgulayan Beyazadam, “Buradan ivedilikle dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tutumun ciddi şekilde kamu vicdanını zedeleyen şekilde sonuçlara ulaşacağı aşikardır” diye konuştu.

Sınavlarla ilgili de konuşan Beyazadam, “Sınavlarla ilgili hep söyledik, bizler okul sınavlarına karşı değiliz. Ölçme yapılabilir ama ölçmenin değerlendirmeye dönüşmesi şu an için doğru değil. Çünkü şu an koşulları yok” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Brezilya: CoronaVac aşısının etkinlik oranı bizde yüzde 90'a ulaşmadı

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde ihlallerin yüzde 51’i tek adam rejiminde gerçekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa