25 Aralık 2020 17:03

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları: Aşı için lojistik destek vermeye hazırız

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, Kovid-19, kuraklık ve yerel yönetimler reformu gündemiyle bir araya geldi. Toplantıda "Aşılamalar için her türlü lojistik desteği vermeye hazırız" denildi.

Fotoğraf: İBB

Paylaş

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, 109 günlük Kovid-19 mücadelesini kazanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de katılımıyla çevrimiçi düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Kovid-19, kuraklık ve yerel yönetimler reformu başlıklarının masaya yatırıldığı toplantıda "Aşılamalar için her türlü lojistik desteği vermeye hazırız" denildi.

Ortak açıklamada “İktidar kanadından gelen her türlü engellemeye rağmen, geliştirdiğimiz sosyal projelerle sizlerin yanında olmayı başardık. 2021 de aynen 2020 gibi, ‘dayanışma yılı’ olacak. Bu kez dayanışmanın yanına, ‘yaraları sarma ve ekonomik atılım yapma’yı da koyacağız. Bunu da her türlü engellemelere, baskı kurmalara, algı operasyonlarına, ‘trol’ saldırılarına karşı hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

“GÖREV ALANLARIMIZ DÂHİLİNDEKİ HER TÜRLÜ DESTEK VE HİZMETİ VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ortak açıklamada, "Dünyanın farklı ülkelerinde üretilen aşılar, insanlığa, bu zor günlerinde umut ışığı oldu. Bu kapsamda, kamunun asli kurumlarının başında gelen belediyeler olarak, tüm imkânlarımızla devletimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. İnsanlarımızı virüs belasından kurtaracak aşılamalar için kurulacak noktalar konusunda, devletimize her türlü lojistik desteği vermeye hazırız. Tüm sağlık kuruluşlarına, aşı sürecinde, görev alanlarımız dâhilindeki her türlü destek ve hizmeti vermeyi de sürdüreceğiz" denildi.

“KURAKLIK VE SU KONUSUNDA GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Dünya ve Türkiye'nin kuraklık tehlikesi altında olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Seferberlik anlayışının yerelden başlatılmasına katkı sunmak amacıyla; 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, kurumlarımız bünyesindeki su idarelerini, ‘iklim değişikliği ve kuraklık’ konularında ortaklaştıracağımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Su idarelerimiz, ‘acil eylem planı’ hazırlayacak ve halkımızı, su tasarrufu konusunda bilgilendirecek. Bu kapsamda; özellikle sanayi ve tarım sektörlerindeki ‘vahşi sulamanın’ önüne geçecek çalışmalara destek verilecek, kuraklıkla ortak mücadele etmenin önemine dikkat çekilecek" ifadelerine yer verildi.

"OLDU BİTTİLERLE SÜREÇ YÖNETİLDİĞİNE ŞAHİT OLUYORUZ"

Açıklamada ayrıca "Ülkenin yıllardır beklediği ‘Yerel Yönetimler Reformu’ da yerel yönetimleri de değil, merkezi idareyi ‘özne’ olarak alıyor. 11 Eylül 2019’da Türkiye Belediyeler Birliği üyesi belediyeler olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın davetine icabet edilmişti. Buradan çıkan karar; Yerel Yönetimler Reformu’na, ortak masalar kurularak hep birlikte çalışılmasıydı. Ancak, aradan 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen, bu konuda hiçbir ciddi adım atılmadığını görmekteyiz. Hatta ne yazık ki, ‘Türkiye Çevre Ajansı’nın Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ adıyla TBMM Genel Kurulu’na getirilen ve kabul edilen torba yasadan çıkan, ‘İlçe belediyelerinin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirlerin büyükşehir belediyesine aktarılması uygulamasına son verilmesi’ gibi ‘oldu-bitti’lerle süreç yönetildiğine şahit oluyoruz. Hiç tartışılmaya açılmadan, ortak akıl devreye sokulmadan alınan kararları hem toplum vicdanına havale ediyor hem de kanuni haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" denildi.

Toplantıya Ekrem İmamoğlu (İstanbul), Mansur Yavaş (Ankara), Tunç Soyer (İzmir), Zeydan Karalar (Adana), Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir), Özlem Çerçioğlu (Aydın), Osman Gürün (Muğla), Vahap Seçer (Mersin), Kadir Albayrak (Tekirdağ) ve Lütfü Savaş (Hatay) ve Muhittin Böcek (Antalya) katıldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Görevi bırakmaya hazırım

SONRAKİ HABER

NSU Cinayetleri kitabı ve anımsattıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa