28 Aralık 2020 06:51
/
Güncelleme: 13:33

Baldur işçileri grevlerinin 4'üncü gününe girdi. İşçiler, sabahın ilk saatlerinden itibaren fabrika önünde toplanmaya başladı.

Kocaeli Çayırova'daki Baldur Süspansiyon fabrikasında DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçiler greve çıktıkları ilk gün olan 25 Aralık Cuma sabahı patronun grev kırıcılığı girişimine karşı çıkmış ve polis 4 işçiyi ve bir sendika yöneticisini gözaltına almıştı. Haklı mücadelelerinden geri adım atmayan işçiler tüm engelleme çabalarını aşarak greve başlamıştı.

Grevdeki Baldur işçileri grev çadırının önünde iken.

Fotoğraf: Evrensel

Fabrikada Birleşik Metal-İş üyesi olmayan ve greve katılamayan iki usta da bugün sendika üyesi olmalarının ardından greve katıldı.

Baldur işçileri, Çorum Ekmekçioğlu Metal fabrikasında Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçilere de dayanışma mesajı gönderdi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, 4'üncü günde süren grevi ve mücadele süreçlerini Evrensel'e anlattı.

(Gebze/EVRENSEL)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan-Şimşek programıyla Türkiye, yüksek faiz cennetinin yanı sıra uluslararası tekellere eğitimli ve ucuz işçi pazarı haline getirilecek.

Evrensel'i Takip Et