Grevdeki Baldur işçilerinden yeni asgari ücrete tepki: İşçi nasıl geçinsin bu parayla

Hakları için 4 gündür grevde olan Baldur işçileri, hükümetin belirlediği 2021 yılı için belirlediği 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücrete tepki gösterdi.

28 Aralık 2020 07:06
Paylaş

Gebze’de Birleşik Metal-İş üyesi Baldur işçilerinin grevi 4. gününü geride bıraktı. Hükümetin ve patronların onayıyla kabul edilen 2021 yılı asgari ücretine tepki gösteren Baldur işçileri, temel tüketim mallarına gelen zamlara dikkat çekerek “İşçi nasıl geçinsin bu parayla” dedi.

Grev yerinde görüştüğümüz bir işçi, Diyanet’in günlük fitre için 27 lira açıkladığını, bunun da aylık 3200-3300 lira gibi bir rakama denk geldiğini hatırlatarak “Diyanetin verdiği ile hükümetin verdiği arasında fark var. İşçi nasıl geçinsin bu parayla! İşçi sıkıntıda. Fiyatlar her gün patlıyor. İşçiye gelince bu kadar. Diyecek bir söz bulamıyoruz” diye tepki gösterdi.

Bir başka işçi de yeni ücreti yetersiz bulduğunu dile getirerek “En kötü 3200-3300 olması gerekir” dedi. Bir diğer işçi yeni ücretin yine açlık sınırının altına düşeceğine dikkat çekerken, bir başka işçi de “Zammın ardından yağa zam geliyor başka şeye zam geliyor. 1200 lira kiram var taksidim var, sonra borç versenize durumuna geliyorum. Bu ücretin 3200-3300 olması gerekir” dedi. Temel ihtiyaçlara bu kadar zam gelmemesi gerektiğini ifade eden bir başka işçi de şunları söyledi: “Bu düzelmediği sürece bizim durumumuz da düzelmeyecek. Fahiş zamlar sürdükçe bu halk bu parayla geçinemez.” (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baldur işçilerinin grevi 4'üncü gününde

SONRAKİ HABER

The Health and Social Service Workers’ Union: We’re dying on duty, hear our voices now!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa