28 Aralık 2020 11:12

Tozkoparan halkı: Evlerimizi terk etmeyeceğiz

İstanbul Tozkoparan Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesinin ardından mahalleliye "30 gün içerisinde evleri terk edin" denildi. Eylem yapan mahalleli, "Kimseyi mağdur etmesinler" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul’da Güngören Belediyesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesinin ardından mahallede yaşayanlara “30 gün içerisinde evleri terk edin” denildi. Duruma tepki gösteren mahalleli, Barış Parkı’nda eylem yaptı. Eylemde sık sık "Tozkopan bizimdir, bizim kalacak", " Evimiz hakkımız, söke söke alırız" sloganları atıldı.

Mahalleli Havva Kara, muhattap bulamadıklarına dikkat çekerek, "Bize 'Bir ay içinde terk edeceksiniz, terk etmezseniz alt yapıyı keseriz, kolluk güçleriyle sizi atarız' dediler. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Neden gidelim, kim tapulu evini bırakır gider? Kendileri gider mi? Bizi tatmin edecek hiçbir açıklama yapmıyorlar. Karşımıza çıkıp muhattap almıyorlar bizi. Gönlümüzü ferahlatmıyorlar, biz bu evleri kolay almadık, 'Kimseyi mağdur etmeyeceğiz' dediler, hepimiz mağduruz. Çocuklarımız bu tebligatları okudular, 'Bizi sokağa mı atacaklar' diye soruyorlar. Bizim tapularımız var. Tehditle bir şey olmaz. Kimseyi mağdur etmesinler" dedi.

Mahallelilerden Ali Sürer de "Biz yıkıma karşı değiliz, gelmişler kapılara bildirileri yapıştırmışlar. Muhattap yok. Biz ne ödeyeceğiz, başımıza ne gelecek açıklasınlar? Biz de gönül rahatlığı ile imzalayalım çıkalım. Bize garanti versinler. Ben evimi teslim edeceğim, bana bir kolaylık sunmuyor. Bizi oyaladılar. En son geldiler 'Evleri boşaltacaksınız' dediler. Bu kış günü ne yapacağız? Bize haklarımızı versinler" ifadelerini kullandı.

Başka bir mahalleli de "Herhangi bir sözleşme ortaya konulmadan, insanları kış günü tahliye etmeye çalışmak ne demek? Kentsel dönüşüm değil, rantsal ve talan zihniyeti... Bir sözleşme yapmadan, evlerimizi terk etmeyeceğiz" dedi.

Güngören Belediye Başkanı'nın kendilerini muhattap almadığına aktaran Yasemin Ataç, "Bize 'Malınızı mülkümüzü bırakıp gidin' diyorlar. Kim bırakır gider? Belediye Başkanı gelsin, evini bana versin, ben üç beş sene sonra on yirmi bin vereyim. Kendileri kabul eder mi? Bize yapılmak istenen bu. Yapılmak istenen kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm" diyerek tepkisini gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Ticaret Bakanı: Türkiye ile yarın serbest ticaret anlaşması imzalayacağız

SONRAKİ HABER

IstanPol: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kutuplaşmayı ve otoriterleşmeyi artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa