28 Aralık 2020 22:30

Pandemiyle işçinin derdi katlandı

2021 yılı için “İyi bir ücret vereceklerini sanmadığını” söyleyen işçi, “AKP patronlar için politika üretiyor. İşçiler için değil, halk için değil, bir avuç sermaye için o koltukta yer alıyorlar” dedi

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gaziantep Başpınar Organize Sanayide kurulu Persu suni deri fabrikası işçileri 2021 yılında, dertlerinin katlandığını söyledi.

İki odalı bir evde 7 kişi yaşadıklarını belirten bir işçi, kendisi ve kardeşinin çalışarak 7 kişilik evi geçindirmeye çalıştıklarını söyledi. Pandemi döneminde dertlerinin üstüne dert eklendiğini dile getiren işçi, “Pandemi döneminde devletten veya çalıştığımız fabrikadan herhangi bir sosyal destek almadık. Fabrikada üretim bitmedi. devam ettiğini söyleyen işçi, “Resmen ölüme yolculuk ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2021 yılı için “İyi bir ücret vereceklerini sanmadığını” söyleyen işçi, “AKP patronlar için politika üretiyor. İşçiler için değil, halk için değil, bir avuç sermaye için o koltukta yer alıyorlar” dedi.

EKMEK HATIRINA MECBURİYET

Başka bir işçi, fabrikadaki çalışma koşullarından hiçbir işçinin memnun olmadığını belirterek, “İşe yeni girenler ya bir hafta çalışıyor ya da bir ayı doldurup çıkıyor. Durumu çok kötü olanlar ekmeklerinin hatırına bir şey demiyor. Virüs öncesi yılın altı, yedi ayı çalışılırdı. Geriye kalan aylarda ise haftanın üç günü çalışılır, kalan dört günde ise kimileri çalışmaz kimileri de farklı işlere giderdi. Fakat bu yıl pandemi olmasına rağmen yıl boyunca üretim durmaksızın devam etti. Herkesin zarar ettiği şu dönemde patronlar kârlarının üzerine kâr ekledi” dedi.

TEK YOL BİRLEŞMEK

İşçiler kendileri ile aynı koşullarda yaşayan işçilere de şöyle seslendi: “Bizim için tek yol birleşmek, kimse kurtaramaz bizi bizden başka. Bizi ne patronların insafına bırakan iktidar ne de bir başkası kurtaracak.” (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da sağlık çalışanlarını taşıyan araç kaza yaptı: 1 ölü, 12 yaralı 

SONRAKİ HABER

Trabzon'da bir sağlık emekçisi Kovid-19 sonucu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa