29 Aralık 2020 08:33

Olay TV önergesi yanıt beklerken Altun'dan "Şereftir' açıklaması geldi

HDP'nin Olay TV'nin kapanmasına dair verdiği soru önergesi yanıt beklerken Fahrettin Altun, Twitter'dan demagojik açıklamalarda bulundu: "HDP'nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir."

Fahrettin Altun | Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya'nın Olay TV'nin kapanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi yanıt beklerken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'da Twitter'dan demagojik açıklamalarda bulundu.

Önergede yer alan "Olay TV'nin kapatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tarafından herhangi bir baskı yapılmış mıdır" soruna atıf yapan Altun, "Bir HDP'li şahıs beni suçlayan bir 'soru önergesi' vermiş. HDP'nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir" dedi.

Canbaz, buna karşılık, "Suçlu suçunu itiraf etmiş oldu" dedi ve "Atanmış biri olarak haddinizi bilin" diye ekledi.

FUAT OKTAY'A YÖNELTİLEN SORULAR

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, 26 gün yayın yaptıktan sonra kapanan Olay TV hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.

Canbaz Kaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergede şu ifadeleri kullandı:

"Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan Olay TV, 25 Aralık akşamı son vermek zorunda kaldı. Olay TV Ana Haber'e konuk olan Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın sahibi Cavit Çağlar'ın 'Bana iktidardan çok büyük baskı var, devam edemeyeceğim' dediğini ifade etmiştir.

  • Medyada artan sansür ve baskılar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından mı yürütülmektedir?
  • Olay TV'nin kapatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tarafından herhangi bir baskı yapılmış mıdır?
  • Cumhurbaşkanlığı, Olay TV sermayedarlarından Cavit Çağlar ile bugüne kadar kaç görüşme gerçekleştirmiştir? Bu görüşmelerin içeriği ve kapsamı nedir?"

"HDP'NİN HEDEFİNDE OLMAK ŞEFEREFTİR"

Sorular yanıt beklerken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından demagojik açıklamalarda bulundu ve soruya yanıt vermedi.

Altun, "Bir HDP'li şahıs beni suçlayan bir 'soru önergesi' vermiş. PKK'dan emir almadan ağzını açamayanlar ifade özgürlüğünden bahsediyorlar! HDP'nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir. Büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda canımız feda.." ifadelerini kullandı.

DİLŞAT CANBAZ'DAN YANIT: ATANMIŞ BİRİ OLARAK HADDİNİZİ BİLİN

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Fahrettin Altun'un ithamlarına Twitter üzeinden Altun'un tweetini alıntıyarak yanıt verdi.

"Sayın Altun, Anayasa ve TBMM İçtüzüğüne göre verdiğimiz bir soru önergesini kriminalize ederek bizi hedef göstermeniz gerçekten gülünç. Ancak anlıyoruz ki, suçluluk psikolojisi size iyice kendinizi kaybettirmiş. Hukuka ve insan haklarına geç kalmadan hürmet gösterin ve uyun" dedi.

Canbaz, devamında şunları ifade etti:

"Olay TV'nin kapatılmasına ve basın emekçisi dostlarımızın hedef gösterilmesine karşılık bugün, denetim yetkimizi kullanarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay'a üç soruluk bir soru önergesi verdik. Ancak sayın Fahrettin Altun üzerine alınarak doğrudan cevap vermiş. Doğal olarak suçlu suçunu itiraf etmiş oldu. Ancak bu sadece kişilerle ilgili bir sorun değil. Bu, 18 yıllık AKP iktidarının kurumsallaştırdığı antidemokratik, hukuk tanımaz, baskıcı, sansürcü ve tehditkar düzeninin bir parçasıdır.

Soru basit: Olay TV'nin kapatılmasında ve basın emekçilerinin/çalışanlarının hedef gösterilmesinde bir ilginiz var mıdır? Yok mudur?

Bir soru önergesi üzerinden ucuz milliyetçilik yaparak, kendinizden 'milli kahraman' yaratma çabanız anlamsız.

Bizim arkamızda sizde olduğu gibi efendiler, 'reisler' yok. Bizim dostlarımız, yoldaşlarımız, bütün zorluklara ve yoksulluklarına rağmen yanımızda yer alan halkımız var. 20 bin gözaltı 10 bin tutuklama var, işçiler var köylüler var, kadınlar var öğrenciler var.

TBMM'de üçüncü büyük grubu oluşturan, 5,5 milyondan fazla oy almış (çaldıklarınızı saymıyoruz) bir partiye, onun temsilcilerine ve milletvekillerine bayağı bir dille saldıramazsınız. Atanmış biri olarak haddinizi bilin."

ALTUN, AYNI SÖYLEMİ SÜRDÜRDÜ

Fahrettin Altun ise bu yanıt üzerine kendi tweetini alıntılayarak "İlgili HDP'li şahıs bana cevap vermiş. 'Hukuka ve insan haklarına geç kalmadan riayet edin' demiş. Kandil'in talimatıyla HDP listesine iliştirilmiş biri bunu söylüyor! Siz, Kandil'den emir almadan konuşamazsınız! Dediğim gibi sizin yani Kandil'in hedefinde olmak şereftir!" diyerek sorulara yant vermekten kaçınmaya devam etti.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Dalaman'da kalker ocağı kaçak çalışmaya devam ediyor"

SONRAKİ HABER

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 8 bin 436 liraya yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa