30 Aralık 2020 09:26

Baldur işçilerinin grevi 6'ncı gününde destek ziyaretleriyle sürüyor

Çayırova Baldur fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevi 6'ncı gününe girerken işçileri HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Petrol-İş ve Tek Gıda-İş sendikaları ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Çayırova'da kurulu Baldur Süspansiyon fabrikasında patronun toplusözleşmeye yanaşmaması sebebiyle greve çıkan işçilerin mücadelesi 6'ncı gününde devam ediyor. DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası öncülüğünde greve çıkan işçileri bugün HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Petrol-İş ve Tek Gıda-İş sendikalarının Gebze şubelerinin yöneticileri ve üyeleri ziyaret etti.

GERGERLİOĞLU: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, grevdeki Baldur işçilerini ziyaretinde "Yıllar boyunca canla, kanla kazanılan işçi haklarını kimseye yedirmeyiz. Sizin mücadelenizi Mecliste de gündeme getireceğim" dedi.

SARKUYSAN İŞÇİLERİ: BALDUR İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 Nolu Şubeye bağlı Sarkuysan Emaye işletmesinde işçiler, Baldur grevine destek videosu yayınladı.

İşçi temsilcisi Şenol Güler, "Baldur grevi devam ediyor. Bir haftayı tamamlamak üzereler. İşveren, işçi ve temsilci arkadaşlarımızı işten çıkardı. Bu yaşanan süreçleri biz de zamanında yaşadık ve atlattık. Baldur işçileri onurlu bir mücadele veriyor, biz de onlarla birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Özkoç, Bolu Valisi Ümit'in "Normalin üstünde insan" sözüne tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetlerine karşı eylemler: İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açanlar sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa