Antepli işçilerden asgari ücret tepkisi: 15 gün bile yetmiyor

Antep'te Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler asgari ücrete gelen zammın sorunlarını çözmeyeceğini belirterek ek iş yapmalarına rağmen geçinemediklerini söylüyor.

30 Aralık 2020 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 30 Aralık 2020 20:24
Paylaş

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler asgari ücrete gelen zammın geçim sorunlarını çözmeyeceğini söylüyor. Asgari ücretin yetmediğini belirten işçiler ek iş yapmalarına rağmen geçinemediklerini aktarıyor.

Cengiz Topel işçi durağında görüştüğümüz Firaz isimli bir tekstil işçisi, iki çocuğunun olduğunu ve geçinemediğini belirtti. Kredi borçlarının olduğunu ifade eden işçi, “Ev kira, çocuk masrafı var, elektriğe zam geldi. Yani yetmiyor. 5 bin lira olsa gene kurtarmaz işçiyi, her şeye zam geliyor” dedi.

Şu an işsiz olan ve iş arayan Murat Gülmez ise “İnsanlar 2 bin 825 lirayla nasıl geçimini sağlayacak? Ben buradan devlet büyüklerine seslenmek istiyorum: Kendinizi işçilerin yerine koyun. 2 bin 825 lirayla nasıl geçinebilirsiniz?” diye sordu.

Geri dönüşüm fabrikasında çalışan 1 işçi de asgari ücretin 3 bin 500 lira olsa dahi yetmeyeceğini vurguladı. Evde 2 kişi olmalarına rağmen verilen ücretin yetmediğini ifade eden işçi, “Markette satılan yağ 90 liraya çıktı, Elektrikten dolayı 5 bin lira ceza yedim. Ben iki sene boyunca 5 bin lirayı ödeyeceğim, kendimi toparlayamayacağım” diye konuştu.

"LAFA GELİNCE MİLLETİN VEKİLİ"

Yine geri dönüşüm fabrikasında çalışan başka bir işçi de evde 6 kişi yaşadıklarını ve aldığı paranın 15 gün bile yetmediğini ifade etti. Geri dönüşüm işçisi, “Asgari ücretten vergi almasalar belki yetecek ama vergi aldıkları için elimize geçen asgari ücretin yarısı. Asgari ücret vergiden muaf tutulmalı” dedi.

Poşet fabrikasında çalışan bir işçi de asgari ücrete yapılan zammın beklentilerinin altında kaldığını dile getirdi. Pek çok şeye zam geldiğini, bir koli yumurtanın 26 liraya çıktığını ifade eden işçi, “Ben eve yevmiyemi bırakıp öyle çıkıyorum. Asgari ücret 3 binin altında olmaması lazım” dedi. Kendisinin evi olmasına rağmen geçinmekte zorlandığını söyleyen işçi, “Kirada kalanlar nasıl yapıyor anlamıyorum. Ek işe gidiyorum bazen yine yetmiyor” dedi.

Çuval fabrikasında çalışan bir işçi, zamdan memnun olmadığını söyledi. İşçi “Bir kilo et 90 lira olmuş. Bir kilo çay 90 lira olmuş, gel de geçin. Biz ölmüşüz” diye konuştu.

Aynı çuval fabrikasında çalışan bir başka işçi de milletvekillerini 5 bin lira karşılığı çalışmaya çağırarak, “Lafa geldiği zaman milletvekililer. Bu böyle gitmez. Seçimde görecek, oyu fakirden fukaradan alıyor. Yaşanacak gibi değil Türkiye artık” diye konuştu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dosya: 2020'de neler oldu? -1 | En karanlık yıl sona ererken...

SONRAKİ HABER

HDP’li Kerestecioğlu, Gökçek dönümdeki usulsüzlükler için Meclis araştırması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa