30 Aralık 2020 11:25
/
Güncelleme: 31 Aralık 2020 00:48

Ankara'da kadın cinayetleri protestosuna polis müdahalesi

Ankara'da kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri üyeleri gözaltına alındı. Kadınlar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı

Ankara'da kadın cinayetleri protestosuna polis müdahalesi

Ekran görüntüsü twitter.com/KadinCinayeti hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri üyeleri’nin Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk için “sessiz kalmıyoruz” diyerek yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Polis kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen platform üyelerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

GAZETECİLER YİNE KALKANLARLA ENGELLENDİ

Emniyet amirinin "Basının fotoğraf çekmesine izin vermeyin" talimatı üzerine polis alandaki gazetecilere de müdahale etti. “Fotoğraflarda emniyet güçlerinin görünme ihtimali” gerekçesiyle polis gazetecileri alandan uzaklaştırmak istedi. Müdahaleyi çeken gazetecilerin kalkanlarla engellendiği görüntülere de yansıdı.

Engelleme ve gözaltılarla ilgili platform tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; “Ülkede sorun eylem yapılması değildir. Sorun bir günde 4 kadın cinayetidir. Üyelerimize yapılan bu saldırıyı kınıyoruz”

(HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla taşıt alım satımı hariç ülkedeki tüm alım satım işlemlerinde dövizle ödemenin önü açıldı.

Evrensel'i Takip Et