31 Aralık 2020 08:33

Yılbaşı gecesi Sultanahmet ve İstiklal Caddesi'ne tüm girişler sınırlandırılacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bu akşam 21.00'den yarın (1 Ocak) 10.00'a kadar Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne tüm girişlerin sınırlandırılacağı bilgisini verdi.

Ali Yerlikaya | Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yılbaşında İstanbul'da alınacak güvenlik tedbirlerini anlattı. Vali Yerlikaya, Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne tüm girişlerin sınırlandırılacağını belirtti.

İstanbul Valiliğinde gerçekleştirilen 2020 Yılı Asayiş Değerlendirme ve 2021 Yılbaşı Tedbirleri Toplantısı'na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş katıldı. Heyet toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un en büyük metropollerden biri olduğunu, nüfusunun 123 ülkeden büyük olduğunu belirten Vali Yerlikaya, buna özel güvenlik tedbirleri aldıklarını belirtti.

Vali Yerlikaya, 2020'deki suç oranları ve kolluk kuvvetlerinin bununla ilgili çalışmaları hakkında verdiği detaylı bilgilerin ardından yılbaşına değindi.

Yerlikaya yılbaşı tedbirleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Artık 2020'ye veda ediyoruz. Yeni yılı karşılarken, 31 Aralık 2020 Perşembe günü, yani bu akşam saat 21.00'den, 04 ocak 2021 pazartesi günü saat 05.00'e kadar evlerimizde olacağız. Sağlık, huzur ve güven içinde yeni yılı karşılayabilmeniz için İçişleri Bakanlığımızın talimatları ve Valiliğimizin koordinasyonunda; Her yıl başında olduğu gibi; İstanbul'un her noktasında olacağız. Yeni yılı karşılarken, Kovid-19 salgın tedbirlerine bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymalarını bekliyoruz.  Aykırılık teşkil eden davranışlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır."

Yerlikaya tedbirler kapsamında, Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne yabancı turistler de dahil olmak üzere 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den, 1 ocak 2021 Cuma günü 10.00'a kadar tüm girişlerin sınırlandırılacağını söyledi.

Vali Yerlikaya ayrıca yılbaşı gecesi; 4 bin 871 jandarma, 24 bin 298 polis, 4 bin 918 bekçi ve 160 sahil güvenlik mensubu olmak üzere, toplam 34 bin 247 güvenlik mensubunun görevli olacağı bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir: Kobane iddianamesi ölü doğmuştur

SONRAKİ HABER

Instagram ve TikTok videoları, Google arama sonuçlarında gösterilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa