31 Aralık 2020 10:55

Kocaeli Derince ve Darıca'daki bazı bölgelere 60 saatten fazla su verilmedi

Derince 60 Evler Mahallesi ve Darıca’nın bazı bölgelerinde sular 60 saatten fazla kesildi. Suyun ne zaman geleceğini öğrenemediklerini belirten yurttaşlar pandeminin de etkisiyle kaygılı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

TCDD'nin tren hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Kocaeli'nin pek çok bölgesinde 48 saati bulan su kesintileri yaşandı. Su kesintisi önce kent genelinde 48 saat olarak açıklanmış sonra ise geri adım atılarak İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel'de 16 saat, Körfez'de 30, Dilovası’nda 38 saat olarak belirlenmişti. Ancak kesinti pek çok yerde 48 saati buldu, Kocaeli'nin iki bölgesinde ise 60 saati aştı.

Derince 60 Evler Mahallesi ve Darıca’nın bazı bölgelerinde su kesintisi devam etti. Temizliğin öneminin hat safhada olduğu bir süreçte üç günü bulan su kesintisi vatandaşların tepkisini çekti.

Yılın son günü süren kesinti nedeniyle yurttaşlar temizliklerini yapamadı. Kesintinin uzaması nedeniyle bidon ve pet şişelerde depoladıkları suların da tükendiğini belirten yurttaşların hijyen konusundaki kaygıları da arttı.

Vatandaşlar planlanan kesintinin uzaması konusunda hiç kimsenin kendilerine bilgi vermediğini; 185, İSU ve ilçe belediyelerinin kendilerine tatmin edici açıklamada bulunmadığını söyledi. Yurttaşlar, bölgelerine ne zaman su verileceğini merak ediyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Satranç, ortaokullarda seçmeli ders olarak okutulacak

SONRAKİ HABER

Tarihi Koza Han'daki inşaat gelen tepkilerin ardından durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa