01 Ocak 2021 10:19

Meral Akşener, Kovid-19 aşısı ile ilgili İYİ Parti'nin önerilerini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kovid-19 aşılarının planlanmasında işe giden ve bulaştırma riski olan çalışanların, sağlık çalışanlarının ve yaşlıların öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kovid-19 aşılarının planlanması ile ilgili partisinin önerilerini yayımladığı bir video ile duyurdu. Akşener, aşı planlaması kapsamında "işe gidip gelmek zorunda olan 19-50 yaş arasındaki dar gelirlilerin, sağlık çalışanlarının, kronik hastaların, yaşlıların, düşük gelir grubunda yer alan bulaş ve bulaştırma riski yüksek olan çalışanların ve pandemide işsiz kalanların da aşıya erişimde öncelikli" olması gerektiğini söyledi. 

Akşener'in açıklamaları şöyle:  

"Salgın sürecinin en başından beri uygulanan tedbirlerin ve özellikle sağlanan maddi yardımların yetersiz kalması AK Parti eliyle ülkemizde zaten başlı başına bir sorun haline getirilen gelir dağılımı eşitsizliğini daha da derinleştirdi. Bu durumun yansımalarını özellikle dar gelirli vatandaşlarımız en derin şekilde hissediyor. Ekmekle virüs arasına sıkıştırılan çok büyük bir nüfusumuz var. Ve işin aslında toplumumuzun geneli içindeki en büyük risk grubunu da onlar oluşturuyor. Çünkü dar gelirli vatadanşlarımızın önemli bir bölümü ağırlıklı olarak evden çalışabilirliğin düşük olduğu meslek gruplarında çalışıyorlar. Yani çalışmak için evlerinden çıkmak zorundalar. Yani çalıştıkları kalabalık işyerlerine ya da fabrikalara ulaşmak için her gün toplu taşıma kullanmak durumundalar. Yani zor pandemi şartlarında ekonomik anlamda hayatta kalma mücadelesi veren dar gelirli ailelerimiz, aynı zamanda bulaş riskine en yüksek seviyede maruz kalıyorlar. O nedenle aşı planlaması kapsamında risk grupları belirlenirken dar gelirli vatandaşlarımızın yoğun olarak ikamet ettikleri bölgelerin yüksek riskli bölgeler olduğunu mutlaka hesaba katmak zorundayız. 

65 yaş üstü vatandaşlarımız risk grubundadır. Ama unutmayalım ki onlar salgının başından bu yana tedbirlerle en iyi korunan grubu oluşturuyorlar. Onlar için asıl risk sabah işe gidip akşam eve gelen evlatları, torunları, akrabalarıdır. Çünkü gerek kültürel yapımız, gerekse de ekonomik şartları gereği yaşlılarımızın bir bölümü çocuklarıyla birlikte önemli bir bölümü de yakınları ile sürekli irtibat haline yaşıyorlar. Yüksek gelir grubundaki yaşlılarımız daha korunaklı yaşama imkanı bulabiliyorlar ama düşük gelirli çalışanlarımız virüsü beraber yaşadıkları yaşlılarımıza da bulaştırma riskini taşıyorlar. İşte o nedenle bulaş zincirini kırabilmenin en önemli hamlelerinden biri işe gidip gelmek zorunda olan 19-50 yaş arasındaki dar gelirli vatandaşlarımızın öncelikli olarak aşılanmasıdır. Bu aynı zamanda yaş almışlarımızı da korumanın en önemli adımı olacaktır.  Mevcut durum göze alındığında İYİ Parti olarak salgında ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarımız, kronik hastalarımız ve yaşlılarımız ile birlikte düşük gelir grubunda yer alan bulaş ve bulaştırma rsiki yüksek olan çalışanlarımızla salgın döneminde işini kaybetmiş olan vatandaşlarımızın da aşıya erişimde öncelikli olması gerektiğini düşünüyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Dikmen'deki elektrik kesintileri online eğitime engel oluyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 2021'e Ayasofya ve türban tartışmalarıyla başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa