01 Ocak 2021 12:16
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ocak 2021 18:35

CHP'li başörtülü kadınlar için "vitrin mankeni" diyen Erdoğan'a tepkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'de yer alan başörtülü kadınlara "vitrin mankeni" diyerek hakaret etmesine tepki gösteren CHP PM üyesi Sevgi Kılıç "Kadınlar her alanda eşit haklara sahip olacak" dedi.

Fotoğraf: Tayyip Erdoğan (solda), DHA | Sevgi Kılıç (sağda), @avsevgikilic'nin Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada CHP'de yer alan başörtülü kadınlara "vitrin mankeni" diyerek hakaret etti. Erdoğan "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi yanlarında vitrin mankeni gibi getirip koymak, artık kimseyi aldatmıyor. O işler geçti" ifadelerini kullandı.  

KILIÇDAROĞLU: TOPLUMU AYRIŞTIRMAK YETMEDİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eminönü Alibeyköy tramvay hattının açılış töreninin ardından gazetecilerin Erdoğan'ın açıklamalarını sorması üzerine "Herhalde bir kadına bundan daha ağır hakaret edilmez. Doğru değil. Ne demek ya vitrin mankeni? Dönüp bir kendisine baksın bakalım. İnsan gerçekten üzülüyor. O koltuğun hakkını ver sen... Oturduğu koltukla millete, vatandaşa, başını açana, başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek ya vitrin mankeni? Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni. Hangi mantıkla, hangi bilgiyle, hangi birikimle bunu söylüyor" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Yazıktır, günahtır. Toplumu ayrıştırmak, toplumu kavga eder hale getirmek. Yetmedi mi arkadaş? Biraz da sesini kes, insanlara hakaret etmekten vazgeç. Senden yana olan herkes çok iyi, karşında olan herkes düşman. Bu ülkede beraber yaşıyoruz. Başı açığı, başı kapalısı, kadını, erkeği, genci… Beraber yaşıyoruz. Bırakın. Bari hiç değilse 2021'in birinci gününde bu milletin yüzü gülsün" ifadelerini kullandı.

SEVGİ KILIÇ: KADINLAR HER ALANDA EŞİT HAKLARA SAHİP OLACAK

CHP PM üyesi avukat Sevgi Kılıç Erdoğan'ın kendisini hedef aldığını belirterek sosyal medya hesabından "Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir  Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz!" diyerek tepki gösterdi. 

KAFTANCIOĞLU: KADINLAR KENDİSİNE GÜLE GÜLE DİYECEK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da "Sembolik diyerek kendi partisindeki kadınları aşağılayan Erdoğan #VitrinMankeni diyerek başta PM üyemiz Sevgi Kılıç ve il yöneticimiz K. Celayir olmak üzere tüm kadınları aşağılamıştır. Çok yakında meydanlarda yuhalattığı ve aşağıladığı bütün kadınlar kendisine güle güle diyecek" dedi.

AKŞENER: GİT ÖNCE GÖREVİNİ YAP, KADINLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tepkisini "Sayın Erdoğan, ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla" ifadeleriyle dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu Denetçiliği Kurumuna 7 yılda 80 bin, 10 ayda 87 bin şikayet var!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in katılımıyla Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa