02 Ocak 2021 07:02

Süyleyman Soylu, Erdoğan'ı "Kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisi" ilan etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisi" ilan etti.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'de yer alan başörtülü kadınlar için "vitrin mankeni" ifadesini kullanmasına dair tartışmaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Soylu, “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir” diyen Erdoğan'ı "Kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisi" ilan etti.

Erdoğan'ın "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi yanlarında vitrin mankeni gibi getirip koymak, artık kimseyi aldatmıyor. O işler geçti" ifadelerini kullanmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyesi avukat Sevgi Kılıç'ın yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tepki göstermişti. 

Akşener'in "Sayın Erdoğan, ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla" şeklindeki sözlerine Soylu, Twitter hesabından şu ifadelerle yanıt verdi:

"Akşener’in Cumhurbaşkanımıza  kadınlar üzerinden söylediği söz ağırıma gitti...

Recep Tayyip Erdoğan, kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisidir.

Faşist bir zihniyeti körü körüne savunmak adına niteliksiz saldırmak Allah’ın gücüne gider
Bir siyasetçinin başına gelebilecek en büyük musibet, bugün yanında bulunduklarına alet olmaktır... 

Siyasi tarihimizde bunların kullandığı kimse iflah olmadı...

Allah kurtarsın."

ERDOĞAN'IN KADINLARLA İLGİLİ SÖYLEMLERİNDEN BAZILARI

Erdoğan, 31 Temmuz 2010 tarihinde dönemin başbakanı sıfatıyla Hatay’da katıldığı bir mitinginde “Kadın kadındır erkek erkektir. Bunların eşit olması mümkün mü?​” demişti.

Erdoğan, 24 Kasım 2014'te, KADEM tarafından düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ise, “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır” ifadesini kullanmıştı. (HABER EMRKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü'den Ayasofya açıklaması: Kırmızı çizgimiz vatan, millet, devlet, bayrak, dindir

SONRAKİ HABER

Fuat Oktay "vitrin mankeni" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savundu, CHP'ye yüklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa