02 Ocak 2021 09:08

Kars Belediyesi kayyumu, HDP döneminde açılan Mor Cafe'nin adını "Turkuaz Kafe" yaptı

Kars Belediyesine atanan kayyum, HDP yönetimi döneminde açılan Mor Cafe'nin adını "Turkuaz Kafe", Mor Hat'tın ismini ise "Kadın Dayanışma Hattı" olarak değiştirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayyum yönetimindeki Kars Belediyesi, HDP döneminde kadın emeğini görünür kılmak amacıyla hizmete açılan Mor Cafe’nin ismini “Turkuaz Kafe”, Mor Hat’ın ismini ise “Kadın Dayanışma Hattı” olarak değiştirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2020’de Kars Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Türker Öksüz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimi döneminde hizmete sokulan Mor Cafe ve Mor Hat’ın isimlerini değiştirdi. Kadınların emeğini görünür kılmak, kadın istihdamına katkı sağlamak, kadınların güvenilir hizmet alabilmeleri ve alışveriş yapabilmeleri için 24 Ağustos 2019’da hizmete sunulan Mor Cafe’nin ismi “Turkuaz Kafe” olarak değiştirildi. Yeni kafe ismindeki “u” harfleri ise ay ve yıldız simgeleriyle yazıldı.

Kayyum yönetimi, HDP döneminde kadına yönelik şiddetin ve çocukların yaşadıkları mağduriyetlerin önüne geçebilmek, kadınların korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla hizmete koyulan Mor Hat’ın ismini ise “Kadın Dayanışma Hattı” olarak değiştirdi.

Söz konusu hat, yerlerine kayyum atanan ve tutuklanan Kars Belediye eş başkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen tarafından 28 Mayıs’ta hizmete sunulmuştu. (Kars/MA)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da soba zehirlenmesi: Anne ve baba yaşamını yitirdi, 3 çocuk tedaviye alındı

SONRAKİ HABER

2020'de 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa