03 Ocak 2021 06:28

CHP’li İlgezdi: Sanat emekçilerinden açlığın videosunu mu istiyorsunuz?

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi , pandemi döneminde sanatçılardan video çekme şartı ile bin lira destek vereceğini söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanlığını eleştirdi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi , pandemi döneminde sanatçılardan video çekme şartı ile bin lira destek vereceğini söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanlığını eleştirdi. İlgezdi, “Kültür ve Turizm Bakanlığı marttan beri hiç iş yapamayan müzik sektörü çalışanlarına 9 ayın sonunda ‘video çekerseniz bin lira veririz’ diyor. Sanat emekçilerinden açlığın videosunu mu istiyorsunuz? Verilen bin liranın sadaka bile olmadığını belirten İlgezdi,  “Sosyal devletin gereği yurttaşına, sanatçısına şartsız, karşılıksız ve ihtiyacını karşılayacak insanca bir hayat sunmaktır” dedi.

CHP’li Akkuş İlgezdi, “9 aydır görmezden geldiğiniz, açlığa mahkum ettiğiniz müzisyenler  intihar ediyor. Bin lira ile bu intiharları mı önleyeceksiniz” dedi. Projenin şartnamesinde bu desteğin en fazla 3 kere verilebileceği, yani kesin olmamakla birlikte en fazla 3 bin lira verilebileceği ifade ediliğini belirten İlgezdi,  “Hayatlarını sanata adadıkları herkes tarafından bilinen bu sanatçılardan video istemek çok büyük bir ayıptır. Verilen şartlı destek rakamı ise insan emeğine yakışmamaktadır” dedi. İnsanca ve şartsız bir yardım yapılmasını ifade eden İlgezdi,  “Sanatçılar sizden sadaka istemiyor, kendi hakları olan, cdlerinin satışlarından vb. toplanan 2017’de 320 milyon lira biriken, son 3 yıldır ısrarla sorularımıza rağmen rakam açıklanmayan fonu onlar için harcamanızı bekliyor. Bu talebimize karşılık verseydiniz sanat camiası rahat bir nefes alacaktı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri: Atamaları kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!

SONRAKİ HABER

Bölgede 4 il için çığ, buzlanma ve don uyarısı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa