03 Ocak 2021 07:48

CHP'li Kaya: Yandaş şirketlerin değil gençlerin kredi borçlarını silin

CHP Milletvekili Ahmet Kaya, KYK borçlarını ödeyemeyen ve bu nedenle yasal takibe takılan üniversite mezunlarının öğrenim kredisi borçlarının silinmesini istedi.

Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, mezuniyetleri sonrası iş bulamadıkları için KYK borçlarını ödeyemeyen ve bu nedenle yasal takibe takılan üniversite mezunlarının öğrenim kredisi borçlarının silinmesi çağrısı yaptı. 3 milyon 100 bin gencin KYK borcunu ödeyemediğini, 300 bin gencin ise öğrenim kredisi yüzünden icralık olduğunu ifade eden Kaya, “Cengiz İnşaatın sıfırlanan 422 milyonluk vergi borcuyla ortalama 42 bin gencimizin KYK borcu ödenebilirdi” dedi.

Kaya, “Bugün ülkemizin en büyük sorunu işsizlik. Üniversite mezunu milyonlarca gencimiz iş bulamıyor. İş bulamadıkları için de öğrencilik yıllarında aldıkları KYK kredilerini ödeyemiyorlar” dedi. KYK borcu olan öğrencilerin aileleri devletin çocuklarına iş vermesini, iş veremiyorsa KYK borçlarını silmesini beklediğini söyleyen Kaya, “İşi olmayan gençler bu borçları nasıl ödesin? Ödeyemiyorlar da zaten” dedi.

Hükümetin öncelikli görevi gençleri iş sahibi yapmak yerine yüksek cirolu şirketlerin vergi borçlarını sildiğini aktaran Kaya, “300 bin üniversite mezunumuz öğrenim kredilerini ödeyemedikleri için yasal takibe alınmışken buna hakkınız yok. Silecekseniz bu işsiz üniversite mezunu gençlerimizin KYK borçlarını silin” dedi. Sadece Cengiz İnşaatın silinen borcuyla yaklaşık 42 bin gencin KYK borcu ödenebildiğni ifade eden Kaya, “Yandaş şirketlerin vergi borçlarını nasıl bir kalemde sildiyseniz, iş bulamayan üniversite mezunu gençlerimizin öğrenim kredi borçlarını da bir kalemde silebilirdiniz” dedi. Gençlerin psikolojilerinin bozulduğunu, intihara kalkışan gençlerimiz var olduğunu belirten Kaya, “Özgüvenlerini kaybeden gençlerimiz var. Yazık etmeyin gençlerimize. Bu gençler bizim gençlerimiz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koruma kararına rağmen sokak ortasında vurulan Derya: Sağlığımdan ve işimden oldum

SONRAKİ HABER

Kadıköylü müzisyenler: ‘Pandemiden etkilendi’ demek hafif bir tabir, yok olduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa