03 Ocak 2021 10:20

AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'dan tepkilere "Hepimiz aynı gemideyiz" yanıtı

Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu, tepkilere dair açıklamasında "Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz" dedi.

Fotoğraf: @melihbulu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımdan alınmıştır

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan eski AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu, atanmasına yönelik tepkilere "Boğaziçi'nin taraf olmadığı problemlere malzeme yapılması en çok Boğaziçi'ne zarar verir. Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz" dedi. Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin ve diğer üniversitelerden öğrencilerin rektörlük seçimleri yapılmadan siyasi atama yapılmasına yönelik tepkilerine rağmen Bulu, "Bilimsel üretimden uzaklaştıracak her türlü girişime de karşı gelmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, AKP'den eski milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'yu önce Haliç Üniversitesi'ne ardından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak ataması tepkiler sürerken, Bulu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Merhaba Boğaziçi" başlığıyla yayımladığı yazıda Bulu, kendini bu göreve getiren Erdoğan ve YÖK başkanına teşekkür etti.

Farklı üniversitelerde bölüm başkanlığı, dekanlık ve rektörlük yapmasının kendini "bugünlere hazırlayan güzel tesadüfler" olduğunu düşündüğünü söyleyen Melih Bulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlara dokunmayı seven bir mizacım vardır. Bana her zaman sanal ortamda ya da kampüste ulaşabilirsiniz. Sorunların şeffaf bir şekilde konuşularak çözülebileceğine inanan bir yönetim tarzım vardır. Birlikte konuşarak, en doğruya ulaşıldığını sayısız kere tecrübe etmişliğim vardır. Bununla birlikte, Boğaziçi’nin taraf olmadığı problemlere malzeme yapılması en çok Boğaziçi’ne zarar verir. Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz. O sebeple üniversite olarak bizi asıl işimiz olan bilimsel üretimden uzaklaştıracak her türlü girişime de birlikte karşı gelmemiz gerekir diye düşünüyorum." 

Bulu'nun açıklamasının tamamı şöyle: 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşerondan beter koşullarda çalışan sağlık işçileri kadrolu işçi statüsü istiyor

SONRAKİ HABER

20 bin odyometri teknikeri atama bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa