03 Ocak 2021 11:15

Bakanlık, "Büyülü Gökkuşağı" çocuk kitabını "muzır" ilan etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Büyülü Gökkuşağı" çocuk kitabını çocukları "cinsel kimliklerini sorgulamaya yönelteceği" gerekçesiyle "muzır neşriyat" ilan etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Daha önce "Kin Kanatlılar", "İçim Dışım Gökkuşağı", “Burcu ve Berk / Cinsellik – Cinselliği Keşfediyoruz” "Erkek Çocuk Hakları Bildirgesi”, “Kız Çocuk Hakları Bildirgesi”, “Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler” kitaplarını "muzır" ilan eden Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu bir çocuk kitabını daha "muzır neşriyat" ilan etti. 

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, “Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 –Büyülü Gökkuşağı” isimli çocuk kitabını, "cinsiyet değiştirmeyi özendirici bazı ifadelere yer verilmesinin kitabı okuyan farklı yaş gruplarındaki çocukları cinsel kimliklerini sorgulamaya yönelteceği" gerekçesini öne sürdü. Karara göre kitap bundan sonra "poşet" içinde satılacak. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. “Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 –Büyülü Gökkuşağı’” isimli kitapla ilgili değerlendirmesde şu ifadeler kullanıldı: “Kitap çocuk iken gökkuşağının altından geçince kızlar erkek, erkekler de kız olur hikâyesinden etkilenen Yılmaz'ın rüyasında arkadaşı Dilek'le gökkuşağının altından geçtikten hemen sonra ikisinin de cinsiyetinin değişmesi, daha sonra tekrar gökkuşağının altından geçerek eski hallerine geri dönmeleri anlatılmaktadır. Söz konusu kitapta cinsiyet değiştirmeyi özendirici bazı ifadelere yer verilmesinin kitabı okuyan farklı yaş gruplarındaki çocukları cinsel kimliklerini sorgulamaya yönelteceği bununla birlikte kitapta yer alan ifadelerin çocukların ruh ve duygu sağlığı ile dengeli gelişimine zarar verebilir; ayrıca, çocukların kişisel gelişimleri ve maneviyatları üzerinde olumsuz tesir oluşturabilir.” 

Karara göre "Ben De Okuyorum Öykü Dizisi 3 –Büyülü Gökkuşağı" kitabı "Küçüklere zararlıdır" ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içinde, teşhiri ya da reklamı yapılmayacak şekilde sadece 18 yaştan büyüklere satılabilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ işçileri: Aldığımız en dandik yağ bile 60 TL oldu

SONRAKİ HABER

Metal işçisi yazdı: Sendikacılar da asgari ücret alsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa