03 Ocak 2021 12:56

Bakan Mustafa Varank'tan Volkswagen açıklaması: Karar siyasi, onlar kaybeder

Volkswagen'in Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı alması üzerine ilk kez konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kararın siyasi olduğunu savunarak "Volkswagen kaybeder" dedi.

Fotoğraf: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı/AA

Paylaş

Alman otomotiv şirketi Volkswagen'in Manisa'da kurduğu şirketi tasfiye etme kararı sonrası ilk kez konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kararın siyasi olduğunu savunarak “Bu işte biz değil, Volkswagen kaybeder” dedi.

Ekim 2019 tarihli yatırım için Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çok önemli yatırım" demişti. Bununla da yetinmeyen Erdoğan, "jest" olarak 19 AKP'linin arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatını vermişti.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul eden Bakan Varank, Volkswagen'in kararına ilişkin şirketin üst yöneticisi Herbert Diess’in kendisine yazdığı mektupta Kovid-19 salgınını gerekçe gösterdiğini söyledi.

"SİYASİ BASKILARA GÖRE KARAR VERİYORSUNUZ"

Varank, "Bize resmi açıklaması bu ama bu şirketlerin yönetim kurullarına baktığınızda yerel yönetimlerin yani eyaletlerin burada etkisi var, sendikaların ortaklığı var, yabancı ortaklar var. Tüm bu dengeleri tutarak yatırım kararları alıyorlar. Tabii ki burada siyaseten bu işi istemeyenlerin olduğunu biliyorduk. Zaten basına yaptığı açıklamalarda Diess bunu da söyledi" dedi.

Varank devamında "Global bir markaysanız, karınızı düşünüyorsanız siyasi karar vermemeniz lazım. Eğer bu şirket halka açıksa siz aslında yatırımcınızı kandırıyorsunuz, karlı olana değil, size yapılan siyasi baskılara göre karar veriyorsunuz demektir. Bunu da kendilerinin basına beyan etmiş olmaları üzücü ve altı çizilmesi gereken bir husus" ifadelerini kullandı.

"BİZ DEĞİL ONLAR KAYBEDER"

"Bu işte biz değil, Volkswagen kaybeder" diyen Varank, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü yatırımcısını ekonomik değil, siyasi kararlarla aldattığını itiraf etmiş oldu. Biz kendi otomobil projemize güveniyoruz. Bizim yatırımcıya kapımız açık. Türkiye, önümüzdeki dönemde dünyanın üretimde parlayan yıldızı olacak. Türkiye'ye yatırım yapan kazanacak."

ERDOĞAN "ÇOK ÖNEMLİ YATIRIM" DİYEREK PARTİ ARAÇLARINI VOLKSWAGEN YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Volkswagen’in Manisa yatırımı için çok heyecanlanmış ve "Çok önemli yatırım" ifadelerini kullanmıştı. Bununla da yetinmeyen Erdoğan, Volkswagen firmasına "jest" olarak 19 AKP'linin arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatını vermişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri özgürlüğü ve örgütlülüğü konuştu

SONRAKİ HABER

Mersin'de Dr. Doğan Yıldırım, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa