03 Ocak 2021 23:22

AKP’li başkanın 3 çocuğu da belediyeye ‘kapağı’ attı

AKP Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna’nın, üç çocuğu AKP’li belediyelerde liyakatten uzak bir şekilde işe başladı. Ramazan Tuna ile aynı mahallede oturan Yusuf ile ‘işsizliği’ konuştuk.

Yusuf ile yapılan görüşmeden... | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adem KARA
Emre YILMAZ
Kocaeli

AKP Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna’nın, üç çocuğu da AKP’li belediyelerde liyakatten uzak bir şekilde işe başladı. Ramazan Tuna’nın büyük oğlu Orhan Tuna, Körfez Evlendirme Dairesinde memur olarak çalışıyordu. İktisat mezunu Orhan Tuna belediyeye bilgi işlem müdürü olarak atandı. Ramazan Tuna’nın kızı Fatma Keser ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (KOMEK) eğitmen oldu. Ramazan Tuna’nın küçük oğlu Faruk Tuna ise, yaklaşık 2 ay önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan SEKA Spor Salonu’nda işe başlatıldı.

CHP MECLİS ÜYESİ: İŞE ALIMLA LİYAKATA DAYALI OLMALI

Körfez Belediyesi CHP Meclis Üyesi Yelda Pişkin’e ilçede yaşanan tartışmaları sorduk. “Belediyelerde işe alımlar liyakata dayalı olmalı” diyen Pişkin, Körfez Belediyesinin AKP’ye çalıştığını vurguladı. Pişkin, “AKP’nin Belediye Başkanı değil, halkın belediye başkanı olmalısınız demiştik. Ama yandaşa çalışıyorlar. Kentimizde çok daha eğitimli, bu işleri yapabilecek gençler var. Ama o gençler AKP üyesi olmadığından şans verilip değerlendirilmiyor. Sistem üzerinden herkesin başvurabileceği şekilde işe alımlar yapılmalı. Yazılı ve sözlü mülakata tabii tutulsun. Tüm şartları yerine getiren aday işine başlasın, tek bir aileye imtiyaz tanınmasın” şeklinde konuştu.   

AYNI MAHALLE, İKİ AYRI TABLO…

Milyonlarca üniversitelinin iş bulamadığı bir dönemde, AKP’li başkan Ramazan Tuna ile aynı mahallede oturan Yusuf ile ‘işsizliği’ konuştuk. Yusuf, küçükken geçirdiği bir kaza sonucu işitme sorunu yaşamış. Köy hali, maddi imkan, hastane yok derken duyma kaybı büyümüş. Malulen emekli olması için de prim gün sayısı dolmasına rağmen, çalışırken emeklilik başvurusu yapması gerekiyormuş. Durum böyle olunca Yusuf’u işe de almak istemiyorlar. “Kriterlerine uymuyormuşum” diyerek bu duruma gülüyor.

Eşiyle birlikte günlük yevmiyeli işlere giden Yusuf, “Bizi işe götüren firma taşeron bile değil. Bir gün şu fabrika, diğer gün başka fabrika… Sigorta var mı, yok mu soramıyoruz. Patronun keyfine göre. Bazen paramız kalıyor, aylarca onun peşinden koşuyoruz. Kime şikâyet edeceksin? Kanıtın yok ki… Ben 3 yıldır böyle çalışıyorum. Hakaret ediliyor, sesini çıkaramıyorsun. Son 2 yılda 100’den fazla kez İŞKUR’a gittim, iş için. İş görüşmelerine gidiyorum, kriterlerine uymuyormuşum. Servis yokmuş, kulaklarım duymuyormuş” diyor.

‘BU ÜLKEDE TORPİL VAR’

Yusuf, “Ben siyasete güvenmiyorum. Sadece bir defa işim düştü, Belediye Başkan Yardımcısından iş istedim. Lafı dinlenir dedim, derdim emekli olmak zaten. Bana söyledikleri firma işçilere 5 aydır maaş vermiyormuş, sonra da iflas etti. Daha da bir talepte bulunmadım. İlkokul sınıf arkadaşım AKP Körfez Meclis Üyesi, benim halimi bilir, bilmez mi? Maddi imkanı vardı o okudu, ben imkansızlıktan okuyamadım. Bizim mahallede berber dükkanı olan iki kişi belediyede makam şoförü olarak işe başladı. Mesai bitiminden sonra, akşam 5’te berber dükkânında işini yapmaya devam ediyorlar. Adamların işi var, yine de torpille işe sokuyorlar. Bu nasıl adalet, nasıl bir liyakat? Bu ülkede torpil var. Biliyorsun, görüyorsun ama kanıtlayamıyorsun” diye konuştu.

AKP’Lİ BAŞKANIN YANITI: BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ UYGUN GÖRMÜŞ

Üç çocuğunun da belediye bünyesinde çalışmasının ‘ilçe başkanlığıyla’ alakalı olmadığını söyleyen Tuna, “Hepsi branşlarında başarılı ve ustalar. Belediye başkanlarımız da uygun gördükleri için işe almışlar. Ben ilçe başkanı olarak kapıma gelen her vatandaşla ilgilenirim, bunu herkes bilir. Yazıldığı gibi sadece çocuklarına çalışan, onları işe sokan, vatandaşla ilgilenmeyen bir ilçe başkanı değilim. Benim çocuklarımın çalışması neden suçmuş gibi yazılıyor, bunu da anlamış değilim. Sonuçta bizler de insanız” açıklamasını yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Geldi gelecek derken

SONRAKİ HABER

Malatya’da icralık olan üretici köylüler: Tefecilik yapılıyor artık üretemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa