04 Ocak 2021 09:52

Kayı İnşaat işçileri 2 yıldır hakkını alamıyor

Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki inşaatlarında çalışan işçilerin maaşları ödenmedi. İşçiler 2 yıldır grevle, direnişle haklarını almaya çalışıyor.

Görsel: İnşaat-Sen

Paylaş

Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan işçilerin bir yıllık maaşları ödenmedi. Bir yıl boyunca da "Vereceğiz" denilerek işçiler oyalandı. İşçilerin sabrının tükendiğini vurgulayan İnşaat-Sen, "En kısa sürede ödeme yapılmaması durumunda somut eylem planımızı uygulamaya koyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi.

İnşaat-Sen'in aktardığına göre işçiler 28 Aralık 2019’da maaşlarını alamadıkları için Cezayir’de grev yaptı. Dava açtı. Yüzlerce kez patronlarla görüştü. Verilen tek cevap “Bekleyin” oldu.

Çöl ortasında yüksek hava sıcaklıklarında çalışan işçilerin uzun süre ailelerinden, sevdiklerinden ayrı kaldığını vurgulayan sendika "Kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Zorlu koşullarda çalışan her bir işçinin hak ediş ücretlerini ödemek zorundasınız" dedi.

Kayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmazın işçilere düzenli aralıklarla ses kayıtları ve metinler gönderdiğini, hepsinde “Kimsenin parası bizde kalmaz” dediğini belirten sendika, açıklamasında "Coşkun Yılmaz, işçilerin hakkını gasbeden şirketin sözcüsü olarak hiç lüks arabalarından vazgeçti mi? Akşam ne yemek yiyeceğini düşündü mü? Cebinin boş olduğu bir günü yaşadı mı? Yaşamadı. Biliyoruz. 2 yıldır verdiğiniz sözler sadece yalan. Hiçbir işçi bunlara inanmıyor" ifadelerini kullandı.

Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kayı İnşaat yönetimini uyarıyoruz: Kimse işçileri bir başına, yalnız, susarak bekleyecek sanmasın. Bu ülke sizin gibi hak yiyen patron çok gördü. Ama emin olun o şantiyeleri elleriyle kuranlar sizden çok daha kalabalık. Grevle, direnişle 2 yıldır işçiler hakkını almaya çalışıyor. Sabır tükendi. Kayı İnşaat Yönetimi’nden işçilerin alınterini gasp etmeyi bırakıp derhal ödeme yapmasını bekliyoruz. Bir kez daha oyalamaya kalkmayın. En kısa sürede ödeme yapılmaması durumunda somut eylem planımızı uygulamaya koyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz." (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Veli Ağbaba: TÜİK yeni yılda memur ve emeklinin zammına el koydu

SONRAKİ HABER

Pınar Gültekin'in ailesi reddi hakim istedi: "Sanki sanık değil kızım yargılanıyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa