04 Ocak 2021 10:15

Pınar Gültekin'in ailesi reddi hakim istedi: "Sanki sanık değil kızım yargılanıyor"

Muğla’da Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılandığı davada, Gültekin ailesi reddi hakim talebinde bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i vahşice öldüren Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılandığı davada, aile avukatı sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmaya çalışıldığını söyleyerek mahkeme heyetinin reddini talep etti. Duruşma 15 şubata ertelendi. 

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Gültekin'in yakınları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Muğla Barosu temsilcileri, kadın hakları derneklerinin üyeleri ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Tanık Ceren Tunç'un dinlendiği sırada Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Sibel Gültekin ile Ceren Tunç'un yüzleştirilmesini talep etti.

Sibel Gültekin, Cemal Metin Avcı'nın sürekli ablasını rahatsız ettiğini söyledi.

Avukat Epözdemir, mahkemede sanığın değil müvekkilinin yargılanmaya çalışıldığını söyledi.

Bugünkü ifadelerin tamamının yönlendirmeli olduğunu ifade eden Epözdemir, mahkeme heyetinin reddi talebinde bulundu.

BABA GÜLTEKİN, DURUŞMA SALONUNU TERK ETTİ

Baba Sıddık Gültekin de mahkemede adil yargılama olmadığını söyledi ve "Kızım suçluymuş gibi davranılıyor. Davadan adaletli bir karar çıkacağına inanmıyorum. Başka bir hakim istiyorum" diyerek duruşma salonunu terk etti.

DAVA 15 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Mahkemede savunması istenen Mertcan Avcı, yaşanan olayla hiçbir alakası bulunmadığını iddia ederek tahliyesini istedi.

Sanık Cemal Metin Avcı ise yaşananlardan pişman olduğunu öne sürerek "Yaptığım olayda kimseyle alakam yok. Keşke bunlar yaşanmasaydı" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve reddi hakim talebinin Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Şubat'a erteledi.

"YARGILANAN PINAR GÜLTEKİN GİBİ BİR İNTİBA OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemede sadece bir tanık dinlenebildiğini, okunan belgelere karşı beyanda bulunamadıklarını söyledi.

Ailenin talebi üzerine reddi hakim talebinde bulunduklarını aktaran Epözdemir, şunları söyledi:

"Müvekkilim duruşma salonunu terk etti. Müvekkiller mahkemenin tarafsızlığına halel geldiğini düşünüyor. Onların böyle bir hassasiyeti var. Sanki yargılanan Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı değil de Pınar Gültekin gibi bir intiba oluşturulmaya çalışılıyor. Kamuoyu nezdinde bu cinayet meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Sanki burada yargılanan Pınar Gültekin ve Pınar Gültekin'in özel hayatıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor."

Sanığın akıl sağlığının yerinde olduğunu vurgulayan Epözdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cinayet mahallindeki koşulların sağlanamadığını anlattık. Bilirkişi raporunun akademik ve bilimsel anlamda fizik ve kimya mühendisleri tarafından tanzim edilmesi gerektiğini aktardık. Raporun hükme esas alınamayacağını ifade ettik. İstanbul Adli Tıp Kurulundan iki defa rapor geldi, buna rağmen yeni rapor alınıyor. Ortada haksız tahrik savunması bıçaklama iken buradan ABD'ye müzekkere yazılıyor. Türk tarihinde bunun örneği var mı bilmiyorum. Maktulenin geriye dönük 8 aylık telefonunda kayıtlı videolar, mesaj içerikleri isteniyor, onunla da yetinilmiyor varsa telefonun şifresini yollayın deniliyor. Yani sanki yargılanan burada sanıklar değil de Pınar Gültekinmiş gibi bir algı uyandırıyor. Siz niçin kamuoyu nezdinden maktulenin saygınlığını, güvenini tartışılır hale getiriyorsunuz, ailenin itibarını, şeref ve haysiyetini rencide etmeye çalışıyorsunuz? Bu müzekkerenin yargılamaya hiçbir katkısı olmayacak. Bir yıl içinde gelip gelmeyeceği belli değil."

Gelinen noktada adil yargılama çıkmayacağına inandıkları için müvekkiller nezdinde reddi hakim talebini sunduklarını dile getiren Epözdemir, "Umut ediyoruz, bu talebemiz kabul görür. Önce mahkeme kendisi bir rapor yazacak sonra bir üst mahkemeye gidecek. 15 Şubat'a kadar bu prosedürler işletilecek ve onu bekleyeceğiz" diye konuştu.

Epözdemir, bugün dinlenen tanığın ifadesi alınırken yönlendirildiğini de vurguladı.

BABA GÜLTEKİN: SANKİ SANIK BİZİZ, MAĞDUR ONLAR

Baba Sıddık Gültekin ise ilk kez kendisini sanık sandalyesinde bulduğunu belirtti.

Yüreği yanan bir baba olduğunu söyleyen Gültekin, "Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sanki sanık biziz de mağdur olan onlar. Bu mahkemeden sağlıklı bir karar çıkacağına inanmıyorum. Reddi hakim istiyorum. Benim yerimde kim olsa mahkemeyi terk eder. Mahkemede şahitlere resmen yön veriliyor. Ben ilk kez gördüm" diye konuştu.

"İçeride neler yaşandı" sorusuna ise Sıddık Gültekin, "Neler yaşanmadı ki. Şahit ifade veriyor. Mahkeme başkanı şahide yön veriyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis ekipleri, arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Pınar'ı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup, yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cansız bedenine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Muğla Jandarma Komutanlığı ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 ay süren çalışma sonunda, HTS kayıtlarından, tutuklu şüpheli Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan, kardeşi Mertcan Avcı da 'yardım ve yataklık' suçundan hakim karşısına çıktı. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı'nın olay sırasında cezai ehliyetin tam olup olmadığını gösteren rapor istenmesine, Gültekin'in ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tip Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan rapor istenmesine ve yeni tanıkların dinlenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Dava kapsamında geçtiğimiz günlerde ise, olayın gerçekleştiği bağ evinde keşif gerçekleştirildi.

Mahkeme heyetinin ilk duruşmada istediği raporlar, mahkemeye ulaştı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin tanzim ettiği raporda Avcı'nın, olay sırasında akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi. Adli Tip Kurumu 1. İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda ise Gültekin'in cesedinin yanmasından dolayı kesin ölüm nedeninin bulunamadığı ancak boğularak ölmüş olabileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayı İnşaat işçileri 2 yıldır hakkını alamıyor

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Enflasyonun sorumlusu emekçiler değil, ek zam talebi uygulansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa