04 Ocak 2021 17:50

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: Seçmeli dersler öğrenci ve veli isteğine göre belirlenmeli

Eğitim Sen İzmir Şubeleri tarafından yapılan açıklamada, seçmeli derslerin belirlenmesi noktasında öğrencilerin özgür bırakılması gerektiği belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Seçmeli dersler konusunda milli eğitim ve okul müdürlerinin yönlendirme yapmalarına tepki gösteren Eğitim Sen İzmir Şubeleri, seçmeli derslerin öğrenci ve velilerin isteği doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullar ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin yapılacağı tarih olarak 4-22 Ocak 2021 tarihlerini belirledi. Eğitim Sen İzmir Şubeleri de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerinin bulunduğu bir Whatsapp grubuna gönderilen mesajla okul müdürlerinin öğrencilerin seçmeli ders tercihlerini yaparken dini derslere yönlendirilmeleri konusunda destek ve öncü olmaları istendiği belirtildi. Pandemi koşullarında böyle bir mesajın nasıl sonuçlar ortaya çıkaracağını tahmin etmenin zor olmadığının ifade edildiği açıklama şöyle devam etti:

"Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paylaştığı bu mesajın talimatının nereden geldiğini, mesajın kaynağını açıklamakla yükümlüdür. Seçmeli derslerden, okul programlarının ayrılmaz bir parçası olarak, öğrencilerin bilgi, beceri, ilgi, tutum, davranış ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması beklenmektedir. O yüzden seçmeli dersler, öğrencilerin hayata hazırlanması, ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması açısından oldukça önemlidir."

"VELİLER EĞİTİM SEN ŞUBELERİNE BAŞVURMALI"

Öğrencilerin ve velilerin iradesini yok saymanın, eğitimi siyasi hedefler için araç olarak kullanma anlamı taşıdığının vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Milli Eğitim Müdürlüklerince öğretmen ve derslik yetersizliği gerekçe gösterilerek bazı derslerle sınırlandırılan seçmeli ders uygulaması, özellikle dini ağırlıklı bazı derslere yönelik olarak gündeme gelen ‘zorunlu seçmeli ders’ uygulamasına dönüşmektedir. Okul yöneticilerinin öğrenci ve velilere bilgilendirme yapmadan, onlar adına ders seçimi yaptığı ve sadece seçilen dersleri imzalamaları için velilere tebliğ ettikleri bilinmektedir. Pandemi döneminde benzer uygulamaların olması halinde, velilerimiz Eğitim Sen şubelerine mutlaka başvurmalıdır."

"OKUL YÖNETİCİLERİ SUÇ İŞLEDİKLERİNİ BİLMELİ"

"Geçmiş eğitim öğretim dönemlerinde olduğu gibi bu eğitim öğretim döneminde de veli ve öğrenciler adına ders seçen okul yöneticileri suç işlediklerini bilmeli ve ona göre hareket etmelidir" uyarısının yer aldığı açıklama şu sözlerle son buldu:

"Eğitim Sen olarak, seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde, veli ve öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, eğitim politikalarına ilişkin her konuda olduğu gibi, bu konuda da her türlü taraflı yönlendirmenin karşısında duracağımızın ve seçmeli ders tercih sürecini yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Feminist kavramları anlatan feministbellek.org yayında

SONRAKİ HABER

İngiltere'de artan koronavirüs vakaları sonrası 3'üncü kez karantina kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa