4 Ocak 2021 18:45
/
Güncelleme: 22:59

İngiltere'de artan koronavirüs vakaları sonrası 3'üncü kez karantina kararı alındı

İngiltere’de artan Kovid-19 vaka ve ölüm sayıları nedeniyle sıkı önlem kararı alındı. Başbakan Boris Johnson, dün söylediklerinin tersini söyleyerek karantina kararını açıkladı.

İngiltere'de artan koronavirüs vakaları sonrası 3'üncü kez karantina kararı alındı

Fotoğraf: Tayfun Salcı/AA

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’de artan vaka ve ölüm sayısı nedeniyle tüm ülkede sıkı önlem kararı alındı.

Başbakan Boris Johnson akşam saat 20:00’da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Mart ayındaki önlemlere benzer bir önlem paketi açıkladı.

Son bir hafta içinde vaka sayısında en az yüzde 33 ve ölümlerde yüzde 20 artışın olduğunu, zorunlu olarak sıkı önlemlere gidildiğini açıklayan Johnson, yaz aylarında yapılacak sınavların da erteleneceğini söyledi.

DÜN KAPANMA TALEBİNİ DİLLENDİRENLERİ TEHDİT EDEN JOHNSON BUGÜN KAPANMA KARARINI AÇIKLADI

Boris Johnson, dün ani bir kararla ilkokulların açılacağını açıklamış, bu karara tepki gösteren eğitimcileri, belediye yönetimlerini ve sağlıkçıları dava etmekle tehdit etmişti. Fakat aynı Boris Johnson bugün tam tersi bir kararla kapanma kararı aldığını açıkladı.

Nisan ayının ortasına kadar ülkedeki nüfusun büyük çoğunluğunun ilk doz aşısının yapılacağını da duyuran Johnson test yaptıranlar, sağlık alanında çalışanlar, ilaç ve alışveriş yapanlar dışında herkesin evinde kalması gerektiğini, sadece spor yapmak için dışarı çıkılmasını istedi.

Açıklanan sıkı önlem kararlarının ay sonuna kadar sürdürülmesi bekleniyor.

Bir süredir öğretmen ve sağlık emekçilerinin uyarılarını dikkate almayan iktidar, muhalefet partilerinin, sendikaların ve halkın yoğun baskısı karşısında bu önlemleri almak zorunda kaldı.

Son bir haftada İngiltere’de günde ortalama 54 bin vaka tespit ediliyor ve 620 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybediyor.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et