05 Ocak 2021 07:17

Boğaziçi'ne atanan rektör Melih Bulu AKP'nin "Sanal Akıncılar" grubunda da yer almış

Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Melih Bulu'nun AKP'ye ve Erdoğan'a yönelik eleştirilere karşılık vermek için kurulan "Sanal Akıncılar" adlı grupta yer aldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: @melihbulu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımdan alınmıştır

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine atanan ve üniversite bileşenlerinin atamasına karşı çıktığı Melih Bulu'nun, AKP'deki bir görevi daha ortaya çıktı. 2008'de sanal ortamda AKP'ye ve Erdoğan'a karşı olumsuz eleştirilere karşılık vermek için 30 kişilik profesyonel bir ekip kurduğu ortaya çıktı. Melih Bulu'nun "Sanal Akıncılar" adlı grubun başında yer aldığı, o dönem AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu belirtildi.

2008'de Önder Deligöz'e konuşan Melih Bulu'nun, o dönem sanal ortamda mücadele için 30 kişilik profesyonel bir ekip kurduğu ifade edildi. Odatv'de yer alan habere göre AKP'ye ve Erdoğan'a karşı olumsuz eleştirilere karşılık vermek için kurulan "Sanal Akıncılar" adlı grubun başında, o dönem AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Melih Bulu'nun bulunması dikkat çekti. 

Melih Bulu'nun o dönem iç politika, dış politika ve ekonomi gibi konularda bazı üyelerin ayrıca uzmanlaştığını anlatırken, 30 üye çevresindeki 10 kişiyi aktif hale getirip, internet üzerinden partileri için çalışan kişi sayısını 300’e çıkardıklarını belirtmişti. Sanal Akıncılar’ın bilişim teknolojilerine çok yatkın isimlerden oluştuğunu, internet medyasından önemli isimlerin periyodik bir şekilde Sanal Akıncılar’a eğitim verdiğini anlatan Bulu, "Mesela hem Türkiye’den hem de dünyadan örnekler vererek, psikolojik harekâtların nasıl yapıldığını, bunun medya ayağının nasıl kullanıldığını anlatıyor eğitimcilerimiz" ifadelerini kullanmıştı.

Bulu ayrıca “Kritik zamanlarda performansları izliyoruz. Seçimler döneminde herkesin günde kaç habere yorum yaptığı, kaç tane mail attığı günlük raporları vardı. Yaptığı haberleri paketleyip diğer arkadaşlara da gönderiyoruz. Bu sayede bilgi havuzu oluşuyor” şeklinde konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump: Demokratlar Senato'yu ve Beyaz Saray'ı bizden çalmaya çalışıyor, savaşacağız

SONRAKİ HABER

Jeoloji Mühendisleri Odası Burdur Şubesi: “Göller Bölgesi, çöller bölgesi olmasın”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa