05 Ocak 2021 13:51

İzmirli öğrencilerinden "kayyum rektöre" direnen Boğaziçili öğrencilere destek

İzmirli üniversite öğrencileri, "kayyum rektör" Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine desteklerini açıkladı ve gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de üniversite öğrencileri, eski AKP aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atamasına ve öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, gözaltına alınan öğrencilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Ögrenciler, "Üniversitenin kapısına kelepçe vurdular çünkü korkuyorlar. Akademi biat etmez diyoruz ama saldırılar sadece akademiye de değil. Avukatlara saldırdılar, doktorlara, kadınlara, doğaya, işçilere saldırdılar. Bu saldırılar karşısında tek çözüm birlikte hareket etmek, hayatı savunmak" dediler.

Birçok üniversitede Cumhurbaşkanı kararnamesiyle rektör atamalarının olduğunu da hatırlatan öğrenciler, "Atanmış rektörler akademiyi bilimsizleştiriyor. Akademinin misyonu birilerinin kuklası olmak değildir" diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

"ÖĞRENCİLER KAYYUM DARBESİNE KARŞI SES ÇIKARACAKTIR"

Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Serpil Kemalbay, açıklama sırasındaki polis ablukasına dikkat çekti ve "Bu tablo Türkiye'nin tezahürüdür. Üniversite öğrencileri kayyum darbesine karşı ses çıkaracaktır. Neden her şey AKP'li olmak zorunda? Neden itirazlar karşısında her zaman devletin copu oluyor? Bu devlette şiddetten başka bir şey yok mu? Ne kadar şiddete sarsılırsanız sarılın karşınızda onurlu bir başkaldırı göreceksiniz. Gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, üniversitenin kapısına kelepçe koyanlar istifa etmelidir" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam