05 Ocak 2021 23:00

Onların gözünde öğrenci değil işçiyiz

“Pandemide devlete kazandırdıklarımızla övünüyorlar ama hiç kimse bizim sağlık durumumuzu dahi sormuyor.”

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü öğrencisi

Son zamanlarda Covid-19 virüsünün artması sebebiyle tüm okullar uzaktan eğitime başladı. Elbette meslek liseleri hariç. Bütün yaşıt arkadaşlarımız evlerinde uzaktan eğitim almaya çalışarak virüsten daha az etkilenirken biz ise çalışmak zorunda bırakılıyor, stajlara devam ediyoruz. Pandemide devlete kazandırdıklarımızla övünüyorlar ama hiç kimse de bizim sağlık durumumuzu arayarak ya da bir SMS ile dahi sormuyor. 

MESLEK LİSELİNİN ÜNİVERSİTE HAYALİ YOK MU?

Biz biliyoruz ki bizleri öğrenci değil işçi olarak görüyorlar. Ucuz mal ettikleri kendilerince küçük birer işçi ordusuyuz. Biz liselileri işçi değil de öğrenci olarak görüp de okumamıza destek çıkmalarını istiyoruz. Çok mu? Meslek lisesinde okuyoruz diye bizim iyi bir üniversite hayalimiz yok mu? Ama iyi bir üniversiteye gidecek kadar çalışacak vaktimiz yok. Verdikleri eğitim de ortada.

ASGARİ ÜCRET: SEFALET ÜCRETİ

Yeni yıldaki asgari ücretin belirlenmiş olması da değinmek istediğim bir başlık. 500 liralık bir zam yapılmış. Bizim staj ücretlerimizde de minik bir oynama olacak. Tabii yine yeterli bir miktar olmayacak. Hiçbir şeye, tokluğa bile yetmeyen asgari ücrete zam gelmiş olabilir ama bu sefer de alacağımız en küçük malzemeye bile zam geldiğinden verdikleri para yok oluyor. Ülkemizde böyle bir durum söz konusu. Olan yine bize oluyor. Bizlerin artık bir şeyler düşünmesi ve acilen bir şeyler yapması gerek. Artık işçinin de öğrencinin de haklarını savunmak gerekiyor.

ÖNCEKİ HABER

Daha fazla borç değil, parasız ve nitelikli eğitim istiyoruz!

SONRAKİ HABER

Eğitimde fırsat eşitliği olmadan sınav da olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa