05 Ocak 2021 23:00

Sesimizi duyun, eğitim hakkımızı sağlayın

Maddi sebepler ve teknolojik yetersizlikler yüzünden birçok genç sınava olması gerektiği gibi çalışamıyor. Ancak bu kimsenin pek umurunda değil.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Nazlıcan GÜZEL

Diyarbakır

Okul ve dershanelerin açılması için sosyal medya üzerinden liseli gençler olarak sesimizi çıkarmaya çalışmıştık ancak halkın fikirlerini çıkar amacı olmadan gözetmeyen Türkiye Devleti’nde bu çok da mümkün olmamıştı. Bir kez daha eğitim alanında öğrenciler olarak özellikle de sınava hazırlanan öğrenciler olarak sesimizi çıkarmak istiyoruz.

EN TEMEL İHTİYACIMIZ

Ortada bir gerçek var ki o da “online eğitimle hiçbir yarar görmediğimiz.” Okullarda bile öğrenmekte zorlandığımız ve sınavda sorumlu tutulduğumuz konuları öğrenmemizi bizden bekleyen Milli Eğitim Bakanının atladığı bir nokta var ki o da “Türkiye’deki öğrencilerin %80’inin zor veya normal şartlarda yaşadığı.” Maddi sebepler ve teknolojik yetersizlikler yüzünden birçok genç sınava olması gerektiği gibi çalışamıyor. Ancak bu kimsenin pek umurunda değil. İşin sonunda öğrenemediğimiz konularla, maddi sıkıntıların verdiği yük ve baskıyla eşit olmayan koşullarda hazırlandığımız sınava girecek olan yine biziz çünkü. Türkiye’de çoğu şey hatta her şey gibi eğitim de sınıfsallaştı. Sağlam bir eğitim sadece pandemi döneminde değil normal zamanlarda da pahalı bir ihtiyaçtı. Bunları bile bile devletin cebine para getirecek eğlence mekanları hizmete açılırken bir toplumun ihtiyaçlarının en başında gelen eğitim kurumlarının kapatılması açıkça öğrencilerle alay etmek değil midir? Şartlar ortada apaçık belliyken öğrenciler olarak sesimizin duyulmasını ve yapılması gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. Eşit şartlar altında, almamız gereken eğitimi hakkıyla almak istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

İliç'teki patlatmalar Ovacıklıları tedirgin ediyor: Su kaynaklarının yeri değişebilir

SONRAKİ HABER

Demokratik üniversite ve kayyumun meşruiyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa