06 Ocak 2021 09:22

Kadıköy Belediyesi işçileri TİS eylemi gerçekleştirdi

Genel-İş üyesi Kadıköy Belediyesi işçileri TİS hakları için eylem yaptı. İşçiler, şu ana kadar üç oturum yapabildiklerini ve grev aşamasına geldiklerini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Genel-İş üyesi Kadıköy Belediyesi işçileri TİS hakları için eylem yaptı. Şu ana kadar üç oturum yapabildiklerini ve grev aşamasına geldiklerini belirtti.

Kadıköy Belediye binası önünde eylem yapan Kadıköy Belediyesi işçilerine Ataşehir, Kartal ve Maltepe belediyesi işçileri de destek verdi. İşçiler adına açıklamayı Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Yıldırım okudu. Taleplerinin 6 aydır belediye yönetimi ve şirketinin masasında olduğunu söyleyen Yıldırım, “Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen sadece üç oturum yapabildik. Bu oturumlarda 81 maddeden sadece 27 tanesini tutanak altına alabildik” dedi. Yasal olarak grev aşamasına geldiklerini ifade eden Yıldırım, “Son safhada hâlâ diyalog, masa ve uzlaşı diyorsak kimse bizi art niyetle suçlamasın. Biz böyle yaklaşırken belediye yönetiminden aynı hassasiyeti göremiyoruz” diye konuştu. 

Ozan Yıldırım, “Greve giden taşları bizler değil belediye olarak sizler döşüyorsunuz. Biz emeğimizin karşılığını, haklarımızı istiyoruz. Bu hakları vermezseniz grev sizin yüzünüzden olacak. Eğer hak ettiğimizi alamazsak emekten doğan gücümüzü kullanıp greve gideceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Üniversitesi öğrencileri: Kayyum rektörleri kabul etmiyoruz!

SONRAKİ HABER

ODTÜ'lüler rektörlüğe yürüdü: Boğaziçi öğrencilerinin talepleri, taleplerimizdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa