06 Ocak 2021 23:13

PTT’de sözleşme süresi son eren çalışanlar işsiz kaldı

PTT Bilgi Teknolojileri AŞ’de çalışan 15 personel sözleşmelerinin bitmesiyle işten çıkarıldı.

Arşiv fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

PTT Bilgi Teknolojileri AŞ’de çalışan 15 personel sözleşmelerinin bitmesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarılan personelden Ferhat Hacıoğlu, işverenin hukuki süreç başlatmamaları için kendilerine iki maaş teklif ettiğini iddia etti. Hacıoğlu, “Bizi caydırmaya çalıştılar. Durumu kötü olan arkadaşlarımdan bazıları bunu kabul etti fakat ben ve diğer arkadaşlarım bu hukuksuzluğa göz yummayacağız” dedi.

3 Aralık 2018 tarihinden beri PTT’nin yüzde 100 sahiplik ile iştiraki olan PTT Bilgi Teknolojileri AŞ’de çalışmakta olduğunu ve burada PTT Bank Genel Müdürlüğünde Pazarlama Bölümü Saha Sorumlusu Müdür Yardımcısı olarak çalıştığını ifade eden Hacıoğlu, “27 Aralık 2020 tarihinde hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden ve ihbar tazminatımız da ödenmeden, yasaklanmış olmasına rağmen benim ve 15 arkadaşımın iş akdi feshedildi. Koronavirüs yüzünden can derdine düştüğümüz böyle bir zamanda ayrıca sağlık sigortasına, maaşa ve morale bu kadar ihtiyacımız varken bu hiçbir hakka ve vicdana sığmamaktadır” dedi.

Yasaya aykırı bu uygulama için tüm hukuk kanalları kullanacağını ifade eden Hacıoğlu, “Hukuki işlem başlatacağımızı söylediğimizde süreci başlatmamamız için iki maaş vereceklerini söylediler. Bizi caydırmaya çalıştılar. Durumu kötü olan arkadaşlarımdan bazıları bunu kabul etti fakat ben ve diğer arkadaşlarım bu hukuksuzluğa göz yummayacağız” dedi.

Haber-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat da konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Pandeminin başında personelin işten atılacağı konuşuluyordu. İşten atmanın yasaklanmasıyla personel çalışmaya devam etti. Koronavirüs sebebiyle ekonomik mağduriyeti azaltmak adına çıkarılan işten çıkarılma yasağı hukuksuzca yok sayılmıştır. Çalışanları mağdur etmemek için yapılan yasağın sonucu bu mudur” dedi. Pandemiyle birlikte iş bulmanın zorlaştığını belirten Polat, “Bu zamanda insanlar evine nasıl ekmek götürecek? Bu haksız uygulamadan acilen dönülmeli. İşten atılan çalışanların mağduriyeti giderilmelidir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bir ambalaj işçisi yazdı: Yağa peynire, yumurtaya ne kadar zam gelecek?

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da 3 kişi doğal gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa