06 Ocak 2021 13:29

İşten atılan Meslek Fabrikası emekçileri direnişe başladı

Meslek Fabrikasındaki işlerinden atılan emekçiler eski belediye binası önünde daimi iş talebiyle direnişe başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikasındaki öğretmen ve emekçilerin işleri dün itibariyle sonlandırıldı. Daimi iş talebiyle meslek fabrikası önünde eylemine başlayan emekçiler bugün eski belediye binası önünde direnişe başladı.

Taşeron sistemine son verilmesini isteyen emekçiler, "İş ekmek özgürlük", "Daimi iş daimi sigorta", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları attı.

28 Aralık'ta eylemlerine başlayan emekçiler artık direnişe geçtiklerini duyurarak daimi iş talepleri karşılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Basın açıklamasını okuyan Büşra Güngör, "Bu süreci başkanınıza öğretmenler olarak biz anlatmak istiyoruz. Bunca zaman emek verdik, her yıl ihalelerin yenilenerek ve imzalanan sözleşmelerin geçici süreli olması sebebiyle işsizlik kaygısı yaşamak istemiyoruz. Kıdem hakkı, daimi sigorta ve daimi iş istiyoruz" diyerek taleplerini yineledi.

"DAİMİ İŞ TALEBİNİZ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Tüm Bel-Sen 1 No'lu yönetim kurulu üyesi Erdal Tali ve Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, emekçilerin direnişlerine destek ziyaretinde bulundu.

Mücadelelerini desteklediklerini belirten Tüm Bel-Sen 1 No'lu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tali, "Depremde yakınlarını kaybedenlere Büyükşehir belediye başkanı destek oldu, işe alacağını söyledi. KHK ile atılan arkadaşlarımızı alacağını söyledi. Aynı şekilde biz de büyük emek vererek çalıştığınız işin devamlılığı için sizlerin yanınızdayız. Daimi iş talebiniz için birlikte mücadele vereceğiz" dedi.

"SİZ HAKLISINIZ, EMEĞİNİZİ GÖRMEZDEN GELEN BÜROKRATLAR HAKSIZ"

Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız da konuşmasında, "Haklı mücadelenizde sonuna kadar sizinleyiz. Bugün temsilen geldik ama önümüzdeki günlerde diğer şubelerimizle de birlikte daha kitlesel geleceğiz. Sendikacıların görevi sadece mevcut üyelerinin yanında olmak değil, örgütsüz nerede işçi varsa, nerede örgütlenen işçi varsa onların yanıbaşında onlara sahip çıkmak zorundadır. Kendi mevcut üyesinin de hakkını korumasının yolu oradan geçiyor. Dolayısıyla diğer sendikaların da buraya destek verme çağrımızı yineliyoruz. Bu mücadele sahiplenilirse kazanılır" dedi.

AKP iktidarının 18 yıldır kadınları eve hapsedip kadın istihdamını azaltan politikalarına karşına İzmir Büyükşehir Belediyesinin özellikle kadın istihdamına önem verdiğini hatırlatan Yıldız, "Buradaki kadınların da görülüp belediyenin herhangi bir şirketinde daimi işçi istihdam sağlamalı. Bunu biz de istiyoruz. Bazı bürokratların Tunç başkana doğru bilgi vermediğini duyuyoruz. Biz doğru bilginin kendisine ulaşmasını istiyoruz. Gaziemir'de, Bornova'da bu iş nasıl çözüldüyse burada izmir büyükşehir belediyesinde de istihdam sağlanacağını biliyoruz. Siz haklısınız buraya şaşı bakan bürokrat haksızdır. Bu emeği görmeyen bürokratlar haksızdır" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam