06 Ocak 2021 15:45

Zonguldak’ta tarihi lisenin yıkımına durdurma kararı

Zonguldak İdare Mahkemesi, kız meslek lisesini önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra değiştiren Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun son kararının yürütmesini durdurdu.

Fotoğraf: Deniz Yavuzyılmaz

Paylaş

Zonguldak İdare Mahkemesi, kız meslek lisesini önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra değiştiren Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun son kararının yürütmesini durdurdu. Duruma ilişkin açıklamada bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ”Rant oyunu bozulmuş, kazanan Zonguldak olmuştur” dedi.
 
Zonguldak’ta bulunan tarihi Kız Meslek Lisesi, 19 Kasım 2019 tarihinde Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerince “kültür varlığı” tescili kazanmıştı. Okulun yıkılıp, Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına otopark yapılmak istenmesi sebebiyle 12 Haziran 2020 tarihinde tekrar toplanan kurul, daha önce oy birliği ile tescil kararı alınan tarihi okulun kültür varlığı tescilini iptal etmişti.  Bunun üzerine TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi hukuki süreç başlatmıştı.

Zonguldak İdare Mahkemesi, Kız Meslek Lisesini önce kültür varlığı olarak tescil edip, daha sonra değiştiren Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun son kararının yürütmesini durdurdu. Karara ilişkin açıklamada bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Zonguldak’ta tarihi Kız Meslek Lisesi üzerinden hayata geçirilmek istenilen ‘ısrarlı rant oyunu’ yargıdan dönmüş bulunmaktadır. Türlü arayışlarıyla, eşi benzeri görülmemiş bir ısrarla, bakanlıklar üzerinden baskılar kurularak, kültür varlığı tescil kararını bile geri çektirenlere, adalet ders niteliğinde bir yanıt vermiştir” dedi. Kültür varlığının ve kent hafızasının yok olmaması için mücadele eden herkese ve bu direnişe sahip çıkan Zonguldak halkına minnetlerini sunduğunu ifade eden Yavuzyılmaz,”Rant oyunu bozulmuş, kazanan Zonguldak olmuştur” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMO Diyarbakır Şube Eş Başkanı: Kesintisiz enerji için altyapıya yatırım gerekli

SONRAKİ HABER

Tanju Tosun: İktidarın SMA ve Boğaziçi tavrı topluma bakışının turnusol kağıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa