6 Ocak 2021 19:22
/
Güncelleme: 7 Ocak 2021 10:03

Donald Trump Kongre binasını basanlara videoyla seslendi, "Eve dönün" dedi

Donald Trump, destekçilerinin Kongre binasını basmasının ardından yayımladığı video ile "Evinize dönün" çağrısı yaptı.

Donald Trump Kongre binasını basanlara videoyla seslendi, "Eve dönün" dedi

Donald Trump'ın yayımladığı videodan ekran alıntısı

Donald Trump, destekçilerinin Kongre binasını basmasının ardından Twitter hesabından yayımladığı video ile "Evinize dönün" çağrısı yaptı.

Trump, destekçilerine seslendiği videoda şu ifadeleri kullandı:

"Acı çektiğinizi biliyorum, canınızın yandığını biliyorum. Bizden çalınan bir seçim oldu. Bu mutlak bir zaferdi ve herkes bunu biliyor. Özellikle de karşı taraf ama şimdi eve dönmeniz lazım. Bize huzur gerek, bize kanun ve düzen gerek. Kanun alanında çalışan büyük insanlarımıza saygı duymamız gerek. Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Zor bir zaman dilimi. Bu hileli bir seçimdi. Fakat bu insanların ellerine koz veremeyiz. Huzura sahip çıkmamız gerek. Evlerinize dönün. Sizi seviyoruz. Çok özelsiniz. Ne olduğunu gördünüz. Ne hissettiğinizi biliyorum ama eve dönün, huzur içinde eve dönün"

Twitter, Trump'ın video mesajının paylaşımını ve yanıtlanmasını kısıtladı. "Seçim hilesi iddiasının tartışmalı olması ve şiddet riski nedeniyle bu Tweet yanıtlanamaz, Retweetlenemez veya beğenilemez." uyarısı yer aldı. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et