07 Ocak 2021 07:43

Adana Baro Başkanı Veli Küçük: Metin Göktepe’yi saygıyla anıyorum

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Metin Göktepe'nin katledilişinin 25. yılında yayımladığı mesajında "Ne yazık ki, bunca yıla rağmen gazeteciler üzerindeki baskı ve sansür artarak devam etmektedir" dedi.

Evrensel Muhabiri Metin Göktepe | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Evrensel Muhabiri Metin Göktepe'nin haber takibi yaparken polis tarafından gözaltına alınıp dövülerek öldürülmesinin 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Küçük, "Ne yazık ki, bunca yıla rağmen gazeteciler üzerindeki baskı ve sansür artarak devam etmektedir" dediği mesajında "Özgür basın susturulamaz" vurgusu yaptı.

"YAKIN TARİHİMİZİN BÜYÜK BİR UTANCIDIR"

Küçük, açıklamasında, Metin Göktepe'nin 8 Ocak 1996 günü "Mutlaka ben izlemeliyim" diyerek gittiği Ümraniye Cezaevi’nde öldürülen tutukluların cenazesine dair haberde gözaltına alınıp katledildiğini ve cinayetin kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını hatırlattı.

Küçük, dönemin yetkililerinin Metin Göktepe’nin gözaltına alındığını ancak sonra çay bahçesinde otururken fenalaşarak sandalyeden düştüğünü; İçişleri Bakanı Teoman Ünüsan'ın ise spor salonunun duvarından düşerek öldüğününü iddia ettiğini anımsattı.

"Ortada bir gerçek vardı ki" diyen Küçük, şöyle devam etti: "Gazeteci Metin Göktepe, görev yaparken gözaltına alınmış ve dövülerek öldürülmüştür. Bu melun cinayetin üstünden tam 25 yıl geçti, fakat acısını hala yaşamaktayız. Bu vahim olay yakın tarihimizin büyük bir utancıdır."

"BASKI VE SANSÜR ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR"

Gazeteciler üzerindeki baskı ve sansürün sürdüğünün altını çizen Küçük, "Ne yazık ki, bunca yıla rağmen gazeteciler üzerindeki baskı ve sansür artarak devam etmektedir. Basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gelişmesi halinde hem Cumhuriyetimizin hem demokrasimizin hem de hukukumuzun gelişmesine katkı koyacağına inanıyorum" dedi.

"Metin Göktepeler, Hrant Dinkler, Uğur Mumcular, Abdi İpekçiler, Ahmet Taner Kışlalılar düşünceleriyle bizleri aydınlatmaya devam edecektir. Biz Metin Göktepe'nin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ‘Özgür basın susturulamaz’ diyorum" diyen Veli Küçük, mesajını "Metin Göktepe’yi vefatının 25. yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum” sözleriyle tamamladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink cinayeti davasında tutuklama kararı çıkartılan Veysal Şahin yakalandı

SONRAKİ HABER

MEB: Hayat boyu öğrenme kurumları 11 Ocak'ta yüz yüze eğitime başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa