07 Ocak 2021 09:55

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanı Murat Gülsoy istifa etti

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Zafer Yenal’in istifasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanı Murat Gülsoy da istifa etti.

Fotoğraf: @MuratGulsoy'un Twitter hesabından alınmıştır. 

Paylaş

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine atanmasına tepkiler sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Zafer Yenal’in istifasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanı Murat Gülsoy da görevinden istifa etti.

İstifasını Twitter hesabından duyuran Murat Gülsoy "2004 yılından beri sürdürdüğüm Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi yayın kurulu başkanlığı görevimden istifa ettim. Bunca yıl emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Gülsoy, 5 Ocak'ta yaptığı paylaşımda "Boğaziçi her türden görüşün serbestçe ifade edildiği bir üniversitedir. Ancak öğrencisi olmak için sınava girilir, hocası olmak için çok ciddi bir elemeden geçilir. İdari görevlere gelenler ise meslektaşlarının onayı ve desteğiyle bu görevlerini ifa ederler" demişti.

ZAFER YENAL DA İSTİFASINI DUYURMUŞTU

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Zafer Yenal da "Bir daha kapıları kelepçelenmiş üniversite görmemek için iyilik adına, güzellik adına daha sıkı çalışmaya devam edelim" demişti. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Tokyo ve çevresinde Kovid-19 nedeniyle OHAL ilan edildi

SONRAKİ HABER

Evrensel’de 4. dönem TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa