07 Ocak 2021 11:45

Kaynak İplik yönetimi sendikalı işçilere baskı yapıyor

Öz İplik-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Adem Güzelkaya, Kaynak İplik fabrikasında sendikalı işçilere baskı yapıldığını söyledi.

Kaynak İplik işçileri | Fotoğraf: Öz İplik-İş Sendikası

Paylaş

Uşak’ta faaliyet gösteren ve yaklaşık 560 kişinin çalıştığı Kaynak İplik fabrikasında Öz İplik-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 4 işçi için bugün fabrika önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması okuyan Öz İplik-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Adem Güzelkaya, “Kaynak İplik’te önemli bir mücadele sonucunda sendikamız fabrikada yasanın aradığı çoğunluğu sağlayarak yetki almıştır. İşveren yetkiye itiraz etmiş ve Öz İplik İş Sendikası ile tüm diyalog kanallarını kapatmıştır” dedi.

Sendika üyesi işçilerin içeride baskı gördüğünü aktaran Güzelkaya, “Fabrika yöneticileri, sendikadan istifa edenlere yüksek prim verme vaadinde bulunma, sendikasızlara yüksek prim verilerek açık bir şekilde ayırımcılık yapılmanın yanı sıra daha da ileriye giderek örgütlenme sürecinde aktif rol alan beş üyemiz işten çıkarılmıştır. Bizde önce Denizli’de şimdi ise Uşak’ta işten çıkarılan işçilerin işe tekrar alınmaları ile ilgili sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” diye konuştu. (Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Psikoloji öğrencileri: Etik ihlallere karşı meslek yasası istiyoruz!

SONRAKİ HABER

Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe: Muazzam bir dayanışmaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa