07 Ocak 2021 13:49

Genç bir işçiden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek mektubu

Genç bir işçi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine vediği desteği dile getirdiği bir mektup yazdı: Her alanda demokratikleşmeyi savunmamızdan başka çaremiz yok.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eyleminden | Fotoğraf: Zeynep Burçe Gümüşlü

Paylaş

Genç bir işçi
Kayseri

Öncelikle hepinize merhaba. Ben Kayseri’de Meslek Yüksekokulu mezunu iş arayan ama bulamayan bir işçiyim. Daha önce fabrikalarda, atölyelerde ve petrolde çalışmış; okuduğum bölümle alakalı hiçbir iş bulamamış birisi olarak emeğin yüce bir değer olduğuna inanıyorum. Ama ne yazık ki ülkemizde emeğe değil daha çok torpile önem verildiği için üniversite mezunu arkadaşlar işsiz kalıyor.

Yeni yılda, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte 5 üniversiteye seçimle değil atama ile rektör getirildi. Bunu görüp sessiz kalmayan üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin bu durum karşısında gösterdikleri tepkide sonuna kadar haklı olduklarına inanıyorum. Tek adam hükümeti birçok politikada uyguladığı gibi üniversitelerde de kendi sesi dışında başka bir ses istemiyor. Ülkemizde her gün yeni antidemokratik uygulamalar ile karşılaşıyoruz. Bu uygulamalar ise baskı koşullarıyla zorla gerçekleştiriliyor. Bu baskıların aracı olarak da “kayyum” yöntemi kullanılıyor. Seçimler sonucu halkın oyları ile seçilmiş belediyeler başta olmak üzere, takip edebildiğim kadarıyla derneklere de artık kayyum atanabilecek. Her yerde tek sesliliği savunan hükümet, üniversitelerde de kendi politikalarını uygulatmak için kayyum yöntemine başvuruyor. Her alanda demokratikleşmeyi savunmaktan başka çaremiz yok. Şu an işsiz kalmış genç bir işçi olarak, üniversitelilerin mücadelesini destekliyor ve çok önemli buluyorum.

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 21 kişi daha serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Baldur işçilerinin grevi 14'üncü günü destek ziyaretleriyle geride bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa